Φωτεινή Καλλιώρα

Φωτεινή Καλλιώρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φωτεινή Καλλιώρα κατοικεί στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε.
Φοιτά στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ενώ μιλά τρεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Με την συγγραφή ασχολήθηκε τυχαία στα χρόνια του λυκείου γράφοντας διηγήματα που στο επίκεντρό τους είχαν το εφηβικό κοινό και τις ανησυχίες του. Το διήγημά της «Η οργή του Ραφαήλ» διακρίθηκε στον διαγωνισμό του φεστιβάλ Fantasmagoria 2020, με θέμα «Η κατάρα».
Μυθιστορήματα
Όσα κρύβει το σκοτάδι (2020), Λυκόφως

Όσα κρύβει το σκοτάδι – Φωτεινή Καλλιώρα

Όσα κρύβει το σκοτάδι


Η δεκαοκτάχρονη Θεοδώρα μπαίνει με πολλά όνειρα στον στίβο της ζωής, όμως από πολύ νωρίς θα γνωρίσει τη σκληρή όψη των ανθρώπων. Το πρώτο ερωτικό της χτυποκάρδι θα την παρασύρει σε ένα μεγάλο λάθος που θα την στοιχειώσει.
Για να βρει διέξοδο, θα αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρης της, της Αγγελικής, καρπό του έρωτά της με τον Μίλτο, ο οποίος όμως την έχει εγκαταλείψει.
Η Θεοδώρα, τριάντα έξι χρόνων πλέον, θα προσπαθήσει να ξορκίσει τους δαίμονες που την κυνηγούν, γράφοντας ένα βιβλίο, όμως δεν θα προλάβει να χαρεί γιατί ο Μίλτος θα επιστρέψει, πάλι με άγριες διαθέσεις. Αυτήν τη φορά μάλιστα, στο στόχαστρό του βρίσκεται η Αγγελική.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2020, 310 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...