Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη

Ελληνες λογοτέχνες
H Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη έγραφε από τότε που θυμάται τον εαυτό της διηγήματα , δοκίμια και κυρίως ποιήματα.
Είναι Βρεφονηπιοκόμος, ζει και εργάζεται στην ακριτική Κάρπαθο. Εκτός από την γραφή αγαπάει πολύ τις κατασκευές, την ζωγραφική, το διάβασμα και την διακόσμηση.

Δροσοστάλες σκέψεις – Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη

Ποιητική συλλογή


«Τα ποιήματά της κ. Φωτεινής Θεοχαρίδη είναι ένα σύμφωνο τέλειας αρμονίας.

Μια ποιητική αφήγηση που μεταμορφώνει στην απλούστερη και στοιχειώδη έκφρασή της, από μια συγκεντρωμένη σκέψη σε διαχειρίσεις και ψέματα σε αυταπάτες, με το θάρρος και το μήνυμα να πλησιάζουμε την αλήθεια, είτε πρόκειται για το ξύπνημα και την υπόθεση του τι είναι, ήταν και μπορεί. Μια προσαρμογή που ο ποιητής χωρίζει, προσφέρει και αφηγείται με το μεταφερόμενο αίσθημα μιας τέλειας μορφής με σαφή διαύγεια…

Σε αυτό το βιβλίο μπορούμε να νιώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και προειδοποίηση για έλεγχο.

Ποίηση βιωματική, λυρική, συμβολιστικής τεχνοτροπίας , με φιλοσοφημένη διάθεση υπαρξιακής αγωνίας είναι η ποίηση της κυρίας Φωτεινής Θεοχαρίδη…

…Ονειροπόλος από τη φύση της και αποφασισμένη στην ουσία, πάντα παθιασμένη με τις λέξεις, συνεχίζει να γράφει ως καταφύγιο.

Δίνοντας δικαιοσύνη σε ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του, δηλώνει ότι το «όνειρο δεν πεθαίνει», ένας από τους στόχους της είναι η δημοσίευση αυτής της ποιητικής συλλογής, ως εκπλήρωση του ίδιου ονείρου, ως ένα αποκαλυπτικό ρεκόρ για την ανησυχία του, τον σεβασμό και την πολλή αποφασιστικότητα στις επιλογές της.

Τα βιβλία είναι παράθυρα.

Σήμερα άνοιξα ένα από αυτά!!!

“Δεν υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν μονοπάτια”.
Ευάγγελος Ηλιόπουλος, κριτικός και συγγραφέας, karpathiakanea.gr

Ποίηση, Δυάς Εκδοτική, 2020

Ποίηση
Δροσοστάλες σκέψεις (2020), Δυάς Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική