Φώτης Πανουσόπουλος

Φώτης Πανουσόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Φώτης Πανουσόπουλος γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1992 στην Αθήνα.
Με καταγωγή από τον νομό Μεσσηνίας, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κυπαρισσία, μέχρι που μαζί με την οικογένειά του εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην πρωτεύουσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και από το 2016 εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Η αγάπη που έτρεφε για το διάβασμα από μικρός, τον οδήγησε στη συμμετοχή του, ως συγγραφέα, στο Ανθολόγιο Διηγημάτων του Διαγωνισμού Ιστορίες του σταθμού και του τραίνου (Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης).
Μυθιστορήματα
Ξύλα πάνω στην άμμο (2023), Mediterra Books

Ξύλα πάνω στην άμμο – Φώτης Πανουσόπουλος

Ξύλα πάνω


Το βιβλίο «Ξύλα πάνω στην άμμο» είναι ένα παραμύθι για όλους. Μικρούς και μεγάλους. Αναζητώντας την επιστροφή στις ρίζες και τη χαμένη ανεμελιά, η κατασκευή μιας σχεδίας γίνεται το μέσο προσέγγισης ενός ανόθευτου χαμόγελου: εκείνου που έχουν τα παιδιά˙ εκείνου που χάθηκε καθώς μεγαλώναμε.
Τοποθετημένο σε ένα πλέγμα από νερό, αλάτι, δημιουργία και οικογενειακή θαλπωρή, το «Ξύλα πάνω στην άμμο» ευελπιστεί ότι θα γίνει εκείνη η ιστορία που θα ανακαλύψει το μικρό παιδί που έχει κρυφτεί σε κάποια γωνιά του παρελθόντος˙ και πως θα αποτελέσει το χέρι εκείνο που θα το βοηθήσει να ξαναβγεί στο φως και να ξαναντικρύσει τον ήλιο.

Μυθιστόρημα, Mediterra Books, 2023, 178 σελ.

Πηγές: Biblionet, Mediterra Books