Φραγκίσκος Πιέρρος

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Φραγκίσκος Πιέρρος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι φυσικός και εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο. Πέρα από αυτό, έχει κάνει μεταφράσεις και επιμέλειες σε λογοτεχνικές, επιστημονικές και τεχνικές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων τη μετάφραση του βιβλίου του Philip K. Dick “A Maze of Death” («Λαβύρινθος Θανάτου»), εκδόσεις Μέδουσα, 2003. Ενίοτε γράφει ιστορίες.
Τον Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Τσεκάουτ», από τις εκδόσεις Φίλντισι. Άλλα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπες συλλογές, καθώς και στον ιστότοπο tovivlio.net.
Διηγήματα
Τσεκάουτ (2020), Φίλντισι
Το νησί στο τέλος του κόσμου (2023), Φίλντισι

Μεταφράσεις
Dick, Philip K., Λαβύρινθος θανάτου (2009), Μέδουσα

Το νησί στο τέλος του κόσμου – Φραγκίσκος Πιέρρος

Το νησί


Η απειλή μιας καινούργιας πανδημίας απλώνεται στον κόσμο. Σ’ ένα απομονωμένο νησί, τα μέλη μιας επιστημονικής κοινότητας ερευνητών αγωνιούν για τους αγαπημένους τους στην πατρίδα και περιμένουν ανυπόμονα το πλοίο της επιστροφής.
Μια άλλη, εντελώς διαφορετική, ομάδα ανθρώπων ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια νέα πατρίδα, απαλλαγμένη από την αρρώστια.
Η τύχη και οι επιλογές θα υποχρεώσουν τις δυο κοινότητες να συναντηθούν. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Ο αγώνας για πόρους και επιβίωση θα έχει οδυνηρές συνέπειες.
Ο φόβος του θανάτου και το πολιτισμικό χάσμα θα βάλουν σε δοκιμασία πάγιες αξίες και δεδομένα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα με απρόβλεπτη εξέλιξη.
Ποιοι θα επικρατήσουν; Με ποιο κόστος; Ή μήπως οι προσπάθειες όλων θα βρουν μπροστά τους το τείχος μιας προδιαγεγραμμένης μοίρας;

Διηγήματα, Φίλντισι, 2023, 182 σελ.

Τσεκάουτ – Φραγκίσκος Πιέρρος
Ένα ασυνήθιστο ξενοδοχείο.
Ο απολογισμός ενός χαρακτήρα του Καραγάτση.
Οι ιδιοτροπίες της μοίρας.
Έθιμα και παραμύθια ιδωμένα διαφορετικά.
Τι μυστικά μπορεί να κρύβει μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας;
Υπάρχει ελπίδα στη δυστοπία;
Οι φρικαλεότητες του πολέμου, οι επιλογές μας στη ζωή.

Έντεκα ιστορίες, κάποιες τρυφερές, κάποιες ανησυχητικές, από το σήμερα, το χθες και το αύριο. Περιπλανήσεις από τόσο κοντά όσο η στάση του λεωφορείου, μέχρι τόσο μακριά όσο ένας καινούργιος κόσμος. Αλλά καμιά φορά, οι πιο μακρινές και συναρπαστικές είναι οι περιπλανήσεις του ανθρώπινου μυαλού.

Διηγήματα, Φίλντισι, 2020, 176 σελ.

Πηγές: Biblionet, Φίλντισι

Please wait...