Φραντζέσκα Ασημομύτη

Φραντζέσκα Ασημομύτη

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Φραντζέσκα Ασημομύτη γεννήθηκε στα Χανιά το 1985.
Είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της ως διεθνολόγος το 2007. Από το 2005 έως το 2006, φοίτησε με υποτροφία του ιδρύματος Ι.Κ.Υ. στο Université II της Lille, στη Γαλλία. Απασχολήθηκε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείο Εξωτερικών έως το 2008. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας αλλά και ως καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας. Από το 2017 έως σήμερα ασχολείται με τον τουρισμό, διατηρώντας ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο, νησί που αποτελεί και δεύτερο τόπο καταγωγής της. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Λάτρης των μυθιστορημάτων, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, με ιδιαίτερη αδυναμία στο αστυνομικό είδος, ξεκίνησε το συγγραφικό της ταξίδι το 2020. Το μυθιστόρημα «Τρία Πέμπτα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Τρία Πέμπτα (2023), Εκδόσεις Πνοή

Τρία Πέμπτα – Φραντζέσκα Ασημομύτη

Τρία πέμπτα


Γεύση, όραση, ακοή, όσφρηση, αφή· οι πέντε αισθήσεις με τις οποίες γεννιέται η πλειονότητα των ανθρώπων και τους συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Πέντε κρίκοι μιας αλυσίδας, άρρηκτα συνδεδεμένοι. Κι αν σπάσει ποτέ αυτή η αλυσίδα; Αν ξαφνικά μείνει κάποιος με τέσσερις κρίκους ή με τρεις;
Η Κυβέλη ονειρευόταν να γίνει μια διάσημη σεφ, κάτι που πέτυχε με σκληρή δουλειά. Επιστρέφοντας από το εστιατόριο εκείνο το Σαββατόβραδο του Νοέμβρη, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στην είσοδο της πολυκατοικίας της θα την περίμενε η αρχή του χειρότερου εφιάλτη της.
Τα βήματά της θα την οδηγήσουν στα Χανιά, όπου θα ξεκινήσει ένα κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας και ένα ντόμινο αποκαλύψεων με ολέθριες συνέπειες.
«Είμαι η Κυβέλη Λασκαράκη, ένας άνθρωπος ακέραιος κατά τα τρία πέμπτα. Η δική μου αλυσίδα έσπασε. Τρεις κρίκοι μου απέμειναν. Κι αυτή είναι η ιστορία μου…»

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2023, 226 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή