Φράνση Παπουτσάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φράνση Παπουτσάκη (Francine Queen) γεννήθηκε στη Νεάπολη Εξαρχείων, κάτω από τον αστερισμό του Σκορπιού.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Μια από τις εργασίες που εκπόνησε είχε ως θέμα «Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από την προοπτική του παραλόγου κατά τον Α. Camus» . Άρχισε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις της αυτοκτονίας στον κινηματογράφο», την οποία άφησε σκοπίμως ημιτελή. Οι ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, όπως το BOOKBAR, το CHALICE και το NYCTOPHILIA, καθώς επίσης στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά ΚΛΕΨΥΔΡΑ και ΣΟΔΕΙΑ. Όταν δεν γράφει, αρθρογραφεί στο NYCTOPHILIA και στο MINDHACK έχοντας πάντα ως θέμα το παράδοξο της μεταφυσικής. Έχει συμμετάσχει στις ανθολογίες «Θύελλα στο Χρόνο», «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ, IV», «Θεοί του Ατμού: Steampunk Οράματα», «Once upon a time», «Πτώση των Θεών: Διηγήματα εμπνευσμένα από το έργο του H.P.Lovecraft», «Κόκκινος Θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Edgar Allan Poe» και «Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, από τις οποίες κυκλοφόρησε το 2014, η προσωπική της νουβέλα «Hide and Seek». Μεταφρασμένα κείμενά της πρόκειται να δημοσιευτούν σε ξένα περιοδικά. Τα μεγάλα της πάθη, εκτός από την πένα, είναι οι ξένες γλώσσες, η κιθάρα της, η Blues μουσική, ο βωβός, ο Retro και ο Cult κινηματογράφος, οι πολεμικές τέχνες και η Yoga πρακτική την οποία βιώνει και διδάσκει.
Γράφει και ζει στην Αθήνα.
Νουβέλες
Hide and seek (2014), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Passway (2020), Λυκόφως
Garbage in the rathole (2021), Λυκόφως

Συλλογικά έργα
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Little Steps to Hell (2017), Λυκόφως
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Garbage in the rathole – Francine Queen

Garbage in the ratholeΣκουπίδια στη φωλιά του αρουραίου
Σειρά: Σκοτεινές πόλεις


Ένας σκουπιδότοπος στην Νέα Υόρκη έχει τον βασιλιά και τη βασίλισσά του: Τζο και Μπέτσι. Εκείνος, άστεγος που ονειρευόταν τον δρόμο αλλά δεν ανήκει εκεί, με έναν θησαυρό στην κατοχή του. Εκείνη, με ακαδημαϊκή καριέρα, σκοτώνει ανθρώπους στη φαντασία της.
Μία νύχτα, ο Τζο ψάχνει ένα ήσυχο μέρος να κοιμηθεί και ανακαλύπτει μία πλατεία. Όμως, η πλατεία έχει τους δικούς της βασιλιάδες: έναν απειλητικό αρουραίο και έναν μάγο που θέλει τον θησαυρό του Τζο.
Και τότε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα του. Όσο πιο μακριά προσπαθεί να βρεθεί, τόσο πιο βαριά θα πέσει πάνω του.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 146 σελ.

Passway – Francine Queen

Passway


Δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες περιλαμβάνει η συλλογή διηγημάτων της Francine Queen, με γενικό τίτλο Passway, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Φιγούρες που κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και λήθης. Άνθρωποι που έδωσαν το χέρι στον Διάβολο γιατί νόμιζαν πως κάτι θα κερδίσουν. Ή ότι θα σώσουν το τομάρι τους. Ή ότι θα ξεμπερδέψουν με τις εμμονές και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ή που απλώς παρασύρθηκαν.
Άνθρωποι που υποτίμησαν την επιρροή του Κακού και αρνήθηκαν την ασπίδα του Καλού. Και τώρα οι ψυχές τους φλέγονται μέσα σε φρενίτιδα, όπως άδικα κάηκαν τα κορμιά των μαγισσών. Δεκατρία ομιχλώδη διηγήματα, με την υπογραφή της Francine Queen, που οδηγούν στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και μας προκαλούν να τα εξερευνήσουμε.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2020, 338 σελ.

Hide and seek – Φράνση Παπουτσάκη
Ένας έφηβος διαφορετικός από τους άλλους επιστρέφει στον τόπο των παιδικών διακοπών του, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή και το παιχνίδι με τους φίλους του θα περάσει στην άλλη πλευρά.

Μια ιστορία ψυχολογικού και μεταφυσικού τρόμου, από τη Φράνση Παπουτσάκη, εκεί όπου το όνειρο συναντά τον εφιάλτη και η ζωή το θάνατο.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Λυκόφως

Please wait...