Φράνση Παπουτσάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φράνση Παπουτσάκη γεννήθηκε στο κέντρο των Αθηνών.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα Κοινωνιολογίας, όπου ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις της αυτοκτονίας στον ελληνικό κινηματογράφο». Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας με θέμα «Οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από την προοπτική του παραλόγου κατά τον Α. Camus». Διηγήματα της έχουν κυκλοφορήσει στο λογοτεχνικό περιοδικό «Κλεψύδρα», στο λογοτεχνικό site «BOOKBAR», στο λογοτεχνικό περιοδικό CHALICE, στο ηλεκτρονικό περιοδικό KISS MY GRASS, στο ηλεκτρονικό και έντυπο περιοδικό ΣΟΔΕΙΑ. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην ανθολογία ιστορικής φαντασίας «Θύελλα στο Χρόνο»,στην ανθολογία του φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ και IV», στην ανθολογία steam punk «Θεοί του Ατμού», στην Ανθολογία Διηγημάτων της Λογοτεχνικής Λέσχης “Once upon a future” από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και στο περιοδικό Νο 21 των εκδόσεων με θέμα το post apocalyptic. H πρώτη της νουβέλα με τίτλο «Hide and Seek» κυκλοφορεί στον κύκλο Pettit από τις ίδιες εκδόσεις. Mεταφρασμένα κείμενα της πρόκειται να εκδοθούν σε ξένα περιοδικά. Μια συλλογή με τα διηγήματα της βρίσκεται υπό έκδοση. Γράφει και ζει στην Αθήνα.

Hide and seek – Φράνση Παπουτσάκη
Ένας έφηβος διαφορετικός από τους άλλους επιστρέφει στον τόπο των παιδικών διακοπών του, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή και το παιχνίδι με τους φίλους του θα περάσει στην άλλη πλευρά.

Μια ιστορία ψυχολογικού και μεταφυσικού τρόμου, από τη Φράνση Παπουτσάκη, εκεί όπου το όνειρο συναντά τον εφιάλτη και η ζωή το θάνατο.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 48 σελ.

Νουβέλες
Hide and seek (2014), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Little Steps to Hell (2017), Λυκόφως
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές

57 views.