Γεώργιος-Νικόλαος Σταματελόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γεώργιος-Νικόλαος Σταματελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1987 και από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 1992.
Το 1996 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού (Dr.-Ing.) από το Πανεπιστήμιο του Braunschweig, στη Γερμανία.
Εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε εταιρείες του ενεργειακού τομέα στην Αυστρία και τη Γερμανία.
Έχει εξειδικευτεί στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου εταιρειών του τομέα στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών Εταιρειών.
Έχει συγγράψει μία επιστημονική μονογραφία στα γερμανικά και ένα κεφάλαιο ενός πολυσυγγραφικού τεχνικού βιβλίου στα αγγλικά.
“Το Στιγμιαίο” είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Το στιγμιαίο – Γεώργιος-Νικόλαος Σταματελόπουλος

ΚΑΤΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΜΦΥΛΙΟΣ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΧΟΥΝΤΑ,
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Δημήτρης είναι ο έφηβος, που ακολουθεί προπολεμικά τον δικαστή πατέρα του στις μεταθέσεις στην επαρχία. Είναι ο πρωτοετής Εύελπις, που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη Μάχη της Κρήτης, ο φοιτητής του Πολυτεχνείου, που κάνει αντίσταση στην κατοχική Αθήνα και ο αντάρτης του ΕΔΕΣ, που πολεμά τους Γερμανούς στο βουνό. Είναι ο υπολοχαγός του Εμφυλίου και ο λοχαγός, που τραυματίζεται στον Πόλεμο της Κορέας. Είναι και ο μόνος πρωταίτιος της δικτατορίας, που διαφωνεί σύντομα με τους άλλους και διαχωρίζει τη θέση του. Γίνεται ο αρθρογράφος αντιστασιακών άρθρων με απήχηση, που μετριέται σε ρεκόρ κυκλοφορίας των εφημερίδων της εποχής. Και ενώ πανηγυρίζει για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να αντικρίσει τον δικαστή του.

Μια ζωή δεν χωρά σε μία στιγμή. Πιθανόν να χώρεσε σε αυτό το βιβλίο. Και ενώ μία στιγμή μπορεί σίγουρα να στιγματίσει κάποιον, ίσως, να μην της αξίζει, να κουκουλώσει μια ζωή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 738 σελ.

Μυθιστορήματα
Το στιγμιαίο (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...