Γαβριέλλα Κασουλίδου

Γαβριέλλα Κασουλίδου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Γαβριέλλα Κασουλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από Κύπριους γονείς.
Μετοίκησε στη Λευκωσία Κύπρου το 1950. Μεγάλωσε εκεί και αποφοίτησε το 1963 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Φανερωμένης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Middle Temple των Inns of Court, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 ως Barrister at Law. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου άσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου μέχρι το 1975. Μετά την τουρκική εισβολή ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Εργάστηκε για δύο χρόνια σε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, στον ναυτιλιακό τομέα του Δικαίου και κατόπιν ίδρυσε ναυτιλιακό γραφείο ως ναυλομεσίτης, με την επωνυμία Saint Sebastian Shipping Co Ltd, το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003. Παράλληλα με την εργασία της, ασχολήθηκε με τις θρησκείες και φιλοσοφίες της Ανατολής και με την τεχνική του Διαλογισμού και της αυτοσυγκέντρωσης σε καθημερινή βάση. Μελέτησε, επίσης, την ελληνική Φιλοσοφία και Μυθολογία. Το 2005 εξεδόθη το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Στο δρόμο για τον ουρανό (εκδ. Πύρινος Κόσμος), που αναφέρεται σε μια αυτοβιογραφική εσωτερική πνευματική διαδρομή. Ακολούθησε το Ένα ταξίδι στο Μύθο, στο Αιώνιο Παρόν (εκδ. Πύρινος Κόσμος, 2006), το οποίο είναι διαδρομή στην Κρήτη και τη μυθολογία της. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Οι κήποι των αγγέλων (Ιωλκός, 2008), το οποίο εξεδόθη και στην Αμερική με τον τίτλο Angels Gardens (Eloquent Books, 2009) και Η μάγισσα του φωτός (Ιωλκός, 2010). Έκτοτε ασχολήθηκε επισταμένα με τη μελέτη της ελληνικής Μυθολογίας και την Ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου και την αλληλοεπίδρασή τους στην εξέλιξη της ιστορίας τους με αποτέλεσμα το παρόν βιβλίο. Το 2020 κέρδισε το Α΄ Βραβείο νεανικού διηγήματος σε διαγωνισμό της Unesco Eλλάδας με την Ιστορία ενός μικρού Τελχίνα.
Μυθιστορήματα
Οι κήποι των Αγγέλων (2008), Ιωλκός
Η μάγισσα του φωτός (2010), Ιωλκός
Σίβυλλα Ηροφίλη (2023), Ιωλκός

Σίβυλλα Ηροφίλη – Γαβριέλλα Κασουλίδου

ΣίβυλλαΗ χιλιόχρονη προφήτισσα


Η ιστορία μιας αρχαίας προφήτισσας που έζησε από τα τέλη των Προϊστορικών Χρόνων και λίγο πριν την άλωση της Τροίας, μέχρι και την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, περίπου για μία περίοδο χιλίων ετών. Εξιστορούνται οι περιπλανήσεις της, οι προφητείες της και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να συναντήσει, επιτέλους, τον θάνατο. Η υπόθεση βασίζεται στην ελληνική Μυθολογία, καθώς αυτή εφάπτεται της Ιστορίας, και πολλά από τα γεγονότα της αναφέρονται τόσο από μυθογράφους, όσο και από ιστορικούς. Τις προφητείες της ακόμα αναφέρουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς αυτή προφήτευσε και την έλευση του Ιησού Χριστού. Έτσι, η αφήγηση της ιστορίας εξελίσσεται μεταξύ Μύθου και Ιστορίας και πολλές φορές και μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως. Περιγράφονται γεγονότα και μέρη γνωστά κι άγνωστα, αλλά ακόμα και του Κάτω Κόσμου, όπου η Σίβυλλα κατέβαινε πάντα ζωντανή.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2023, 656 σελ.

Η μάγισσα του φωτός – Γαβριέλλα Κασουλίδου

Η μάγισσα


Το μυθιστόρημα είναι η ιστορία μιας γυναίκας που είχε το χάρισμα να συνδέεται με τις παγκόσμιες ενέργειες και να χρησιμοποιεί τη δύναμή τους. Ήταν γεννημένη με το χάρισμα του ενεργειακού θεραπευτή. Τούτες οι Δυνάμεις και Ενέργειες δεν είναι ούτε καλές ούτε κακές. Είναι μόνο Δυνάμεις και Ενέργειες. Η χρήση τους από τον άνθρωπο είναι αυτή που τις διαφοροποιεί και τις κατατάσσει, όπως εξάλλου συμβαίνει και με όλα τα πράγματα.

Η ιστορία όμως δεν αρκείται να δείξει μόνο αυτό, αλλά και να περιγράψει πως κι ο άνθρωπος ο ίδιος έχει πάντα τη δυνατότητα της επιλογής του δρόμου και της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει κατά την παραμονή του στον κόσμο, όπως και της θέλησης κι επιμονής του ανεξάρτητα από τα εμπόδια, τις αντιξοότητες, τις συμπεριφορές άλλων ή ακόμα και των δραματικών γεγονότων στη ζωή του. Είναι η αιώνια διαμάχη καλού και κακού μες στον ίδιο τον άνθρωπο.

Η πρωταγωνίστρια είναι μια από αυτούς τους ανθρώπους, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στον κόσμο, κατάφερε να μείνει μέχρι τέλους προσηλωμένη στο όραμα της ζωής της που είχε επιλέξει, προτού να γεννηθεί, να θέσει.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2010, 251 σελ.

Οι κήποι των Αγγέλων – Γαβριέλλα Κασουλίδου

Οι κήποι


Η ιστορία μιας γυναίκας η οποία ανακαλύπτει ότι υπάρχει ταυτόχρονα και σε ένα άλλο ενεργειακό επίπεδο,σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο. Οι κόσμοι είναι αλληλένδετοι και επηρεάζουν ο ένας τον άλλο.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2008, 248 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ιωλκός