Γιωργος Γιωτσας

Γιώργος Γιώτσας

Ελληνες λογοτέχνες
Πατέρας. Σύζυγος. Νυχτερινός ρεσεψιονίστ. Επίσης πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Απ’ το σχολείο άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.
Είναι ο μοναδικός έλληνας συγγραφέας του φανταστικού με δύο βιβλία back to back στα top-10 των βραβείων Public (“Κάτω από το Κρεβάτι”, 2018 και “Εκείνοι που επιστρέφουν”, 2020) ύστερα από ψηφοφορία 230.000 και 190.000 αναγνωστών αντίστοιχα.
Ο συνάδελφος του, Γιάννης Μαργέτης, έγραψε ότι «Ο Γιώργος Γιώτσας αγαπάει αυτό που κάνει» ενώ ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Πιπερίαν τον χαρακτήρισε “Ανθρώπινο συγγραφέα”.
Esquire, Mystery, Tv Zapping, Athens Voice κάποια από τα μέσα που φιλοξένησαν συνεντεύξεις και αφιερώματα για το συγγραφέα και το έργο του. Ο Γιώργος συνεχίζει να γράφει με συνέπεια.
Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο “Το Κουτί” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.
Μυθιστορήματα
Εκ νεκρών (2015), Λυκόφως
Το κουτί (2020), Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Διηγήματα
Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά και άλλες ιστορίες (2012), Momentum
Κάτω από το κρεβάτι (2017), Λυκόφως
Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά (2020), Λυκόφως

Συλλογικά έργα
19 καινούρια βήματα (2010), Ελευθερουδάκης
Στοιχειωμένη πόλη (2013), Ars Nocturna
Θρύλοι του σύμπαντος ΙΙΙ (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Ιστορίες στα όρια (2015), Παράξενες Μέρες
Ασημένια σελίδα 2014 (2015), Εντύποις, Μωραΐτης Εκδόσεις
Ασημένια σελίδα 2014 (2015), Μωραΐτης Εκδόσεις
Εκείνοι που επιστρέφουν (2019), Λυκόφως
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Το κουτί – Γιώργος Γιώτσας

Το κουτί


Η Ζένια, μαθήτρια της δευτέρας λυκείου, βιώνει μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα όπου έρχεται αντιμέτωπη με το ρατσισμό και το μπούλινγκ στη γειτονιά της και στο σχολείο. Μέλος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, με δυο γονείς που δείχνουν αδιάφοροι και επικίνδυνοι, η Ζένια δίνει όλη της τη φροντίδα και τη στοργή στον μικρό της αδερφό Νικόλα, που την έχει ανάγκη.

Το πάθος της για τη μουσική και η ανακάλυψη των αισθημάτων ενός συμμαθητή της για κείνη, θα δώσουν στην κοπέλα την ελπίδα και το κίνητρο που χρειάζεται για να προχωρήσει μπροστά. Μέχρι τη στιγμή που ένας καθηγητής της θα εισβάλει στη ζωή της, την ίδια περίοδο που ο αδερφός της αρρωσταίνει πολύ σοβαρά. Τότε εκείνη θα αρχίσει να γλιστράει στα σκοτάδια του μυαλού… και ο εφηβικός της θυμός θα εξαπλωθεί μέσα της όπως το μελάνι εξαπλώνεται στο καθαρό νερό.

Το “Κουτί” είναι ένα βιβλίο για τις φωτεινές αλλά και τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων… Ένα σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο μυθιστόρημα για το θυμό, τα όνειρα, τη φιλία και την αγάπη. Μια συγκλονιστική ιστορία για το πώς η ελπίδα ενός νέου ανθρώπου αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα σε μια πραγματικότητα που του ζητάει να θυσιάσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Μυθιστόρημα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2020, 270 σελ.

Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά – Γιώργος Γιώτσας

Εκείνος που ψιθυρίζει


Δέκα και μία ιστορίες για την άβυσσο γύρω μας αλλά και την άβυσσο μέσα μας.

Πρωταγωνιστές, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που κάποια στιγμή έκαναν τη λάθος επιλογή ή βρέθηκαν στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, και έρχονται αντιμέτωποι με το υπερφυσικό, το απόκοσμο, το αλλόκοτο, το τρομακτικό.

Άνθρωποι καθημερινοί, με όνειρα και ελπίδες για τη ζωή τους, που τώρα είναι υποχρεωμένοι να αναμετρηθούν με το Κακό για να επιβιώσουν.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2020, 348 σελ.

Κάτω από το κρεβάτι – Γιώργος Γιώτσας

Little Steps to Hell


Έντεκα σκοτεινές ιστορίες φαντασίας, τρόμου, αλλά και ζοφερής πραγματικότητας. Πρωταγωνιστές των διηγημάτων άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και καθημερινούς φόβους, σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε… Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια…

Διηγήματα, Λυκόφως, 2017, 332 σελ.

Εκ νεκρών – Γιώργος Γιώτσας
Μια σκοτεινή ιστορία τρόμου “πλάθει” ο Γιώργος Γιώτσας στο μυθιστόρημά του “Εκ Νεκρών” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος ο Χρήστος Ιωάννου, ο οποίος αποκρύπτει ακόμη και από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν δυστύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξ αιτίας του και μάλιστα φρικτά.
Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσουν, όταν ο Χρήστος Ιωάννου φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχουν ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση…
Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή -ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξή του.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2015, 310 σελ.

Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά και άλλες ιστορίες – Γιώργος Γιώτσας
Τα ουρλιαχτά που ακούς πέρα από τον ορίζοντα… Τα σιγανά γέλια κάτω από το πάτωμα… Οι διαβολικές αντανακλάσεις της φωτιάς στον τοίχο…
Υπάρχουν όντα και δυνάμεις που, αν είσαι τυχερός, ο δρόμος σου δεν θα διασταυρωθεί ποτέ μαζί τους. Διαφορετικά, ίσως γίνεις εσύ ο ήρωας μιας ιστορίας τρόμου…
Δέκα ιστορίες τρόμου και φαντασίας στη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα. Δέκα ιστορίες για τους κόσμους κάτω από τον κόσμο μας.

Διηγήματα, Momentum, 2012, 331 σελ.

Πηγές: Biblionet, Momentum, Λυκόφως, Συμπαντικές Διαδρομές, Bell/Χαρλένικ Ελλάς