Γεωργία Aλεξακούδη

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Γεωργία Aλεξακούδη είναι δασκάλα όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Ορεστιάδα.
Η οργανική της θέση ως δασκάλα είναι στο ακριτικό νησί της Χάλκης στα Δωδεκάνησα. Αποφοίτησε απο το Τµήµα Επιστηµών Προσχολικής Αγωγής Και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. καθώς και από το Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήµιο Tor Vergata της Ρώµης. Απέκτησε επάρκεια νοηµατικής γλώσσας καθώς και Braille, από την Ο.Μ.Κ.Ε για διδασκαλία σε κωφά σχολεία και την Κ.Ε.Α.Τ. για τυφλά παιδιά αντιστοίχως. Παράλληλα αποφοίτησε από το πανεπιστήµιο ST.kliment Ohridski της Σόφιας ολοκληρώνοντας τις µεταπτυχιακές της σπουδές στη Διαπολιτισµική Εκπαίδευση.
Η Γεωργία έχει δουλέψει ως νηπιαγωγός στη Χώρα και στο χωριό Άγιος Αρσένιος. της Νάξου. Ως δασκάλα έχει εργαστεί σε πολλά σχολεία του νοµού Έβρου ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόµων».
Διευρύνει τους ακαδηµαϊκούς της ορίζοντες έως και σήµερα, ως υποψήφια Διδάκτωρ µε αντικείµενο την «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Δ.Π.Θ.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το Ταξίδι των Σκουπιδιών (2023), Εκδόσεις iWrite

Το Ταξίδι των Σκουπιδιών – Γεωργία Αλεξακούδη

Το ταξίδι


Μια ηλιόλουστη µέρα σαν όλες τις άλλες, σε ένα καταπράσινο δάσος, βρέθηκαν ξαφνικά πάρα πολλά σκουπίδια! Πώς όµως έγινε αυτό; Πώς θα τα καταφέρουν να φύγουν από εκεί; Θα µπορέσουν να τα βγάλουν πέρα µε το δύσκολο ταξίδι που έχουν µπροστά τους;
Το “Ταξίδι των Σκουπιδιών” είναι ένα οικολογικό, εκπαιδευτικό παραµύθι που µιλά στα παιδιά µε απλό και κατανοητό τρόπο για τη σηµασία της ανακύκλωσης! Στις σελίδες του ανακαλύπτουµε τη σηµασία της φιλίας, της οµαδικότητας, της ευθύνης, της περιβαλλοντικής συνείδησης και των υποχρεώσεων!
Γιατί όλοι µαζί µπορούµε, αρκεί να βοηθάει ο ένας τον άλλο!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2023, 36 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite