Γεωργία Μπλάγκου

Γεωργία Μπλάγκου

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Γεωργία Μπλάγκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου σε θεατρικό εργαστήρι και διάφορα άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει στο βιογραφικό της μέχρι σήμερα έξι παιδικά θεατρικά έργα, δύο μεγάλα θεατρικά έργα (Μαύρος ουρανός και Μαντάμ Σισί) δεκαπέντε κινηματογραφικά σενάρια, καθώς και άλλα πιο μικρά κείμενα για άλλες εκδηλώσεις. Το 2013 δημιούργησε την ΞΕΝΟΦΟΝ ΦΙΛΜΣ ένα διαδικτυακό κανάλι, το οποίο έχει μέχρι σήμερα μία σειρά αυτοτελών επεισοδίων και άλλες ταινίες από τις οποίες οι τρεις έχουν λάβει μέρος σε φεστιβάλ σε σενάριο και σκηνοθεσία της ιδίας. Ασχολείται επίσης με την ποίηση και τη φωτογραφία. Έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα δύο παιδικές θεατρικές παραστάσεις ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδικά θεατρικά έργα της έχουν ανέβει όλα στο πλαίσιο σχολικών εορτών.
Θεατρικά έργα
11 θεατρικά έργα (2019), Εκδόσεις Όστρια
Μαύρος ουρανός. Μαντάμ Σισί (2021), Εκδόσεις Όστρια

Μαύρος ουρανός. Μαντάμ Σισί – Γεωργία Μπλάγκου

Μαύρος ουρανός2 θεατρικά έργα


Ο «Μαύρος Ουρανός» και η «Μαντάμ Σισί» είναι δύο πολύ διαφορετικά έργα μεταξύ τους. Πρώτα γράφτηκε ο «Μαύρος Ουρανός» την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επηρεασμένη από το θέατρο του παραλόγου, που μου αρέσει ιδιαίτερα, έγραψα το έργο που έχει στοιχεία από αυτό το είδος, επίσης στοιχεία κοινωνικού δράματος, μαύρης κωμωδίας και ψυχολογικού θρίλερ. Όσον αφορά τη «Μαντάμ Σισί» είναι μία κωμωδία που γράφτηκε εξαιτίας της επιθυμίας μιας ηθοποιού, πολύ φίλης μου, να παίξει μια ηρωίδα τέτοιου τύπου. Δεν είχα δοκιμάσει τον εαυτό μου έκτοτε σε κωμωδίες, αν και πιστεύω πως διαθέτω αρκετό χιούμορ, το αποτέλεσμα βγήκε ανώτερο των προσδοκιών μου. Είναι μια κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων, εμπλουτισμένη με ένα περίεργο λεξιλόγιο που δημιούργησα και χαρακτηρίζει την αμάθεια της Μαντάμ Σισί.

θεατρικά έργα, Εκδόσεις Όστρια, 2021, 126 σελ.

11 θεατρικά έργα – Γεωργία Μπλάγκου, Χρήστος Σάββας

11 θεατρικά έργα


Τα έντεκα θεατρικά έργα αυτού του βιβλίου με θεματική τη διαφορετικότητα, τη φιλανθρωπία, την ενδοσχολική βία, το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. με τις ιδέες που προβάλλουν, καθώς και τους προβληματισμούς που αναδεικνύουν, ενεργοποιούν τη σκέψη και πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών. Τους γεννούν ερωτήματα και τους ευαισθητοποιούν. Το θέατρο εξάπτοντας τη φαντασία γίνεται φορέας θετικής ενέργειας, προβάλλει τις υψηλές αξίες και σφυρηλατεί συνειδήσεις.
Παράλληλα καλλιεργεί μια αισιόδοξη στάση απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, ενώ προάγει την αγωνιστική διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων.

Παιδικά θεατρικά έργα, Εκδόσεις Όστρια, 2019, 190 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια