Γεωργία Καλαμαρά

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Αμαλιάδα Ηλείας.
Κατοικώ στην Αθήνα τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια. Έχω σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός, διαθέτω μεταπτυχιακό τίτλο στις ψηφιακές επικοινωνίες και τα δίκτυα και μιλάω Αγγλικά και Ισπανικά. Την τρέχουσα περίοδο ασχολούμαι αποκλειστικά με την ανατροφή των παιδιών και τη συγγραφή. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κυκλοφορούν σε συλλογές από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές (Θρύλοι του Σύμπαντος V, Το ξύπνημα), τις εκδόσεις Άλλωστε (Στα σύνορα του τρόμου) και τις εκδόσεις iwrite.gr (Το έπος της φαντασίας). Σε λίγο καιρό αναμένονται άλλες δυο ανθολογίες (Εκδόσεις Λυκόφως και iwrite.gr) στις οποίες συμμετέχω με διήγημα μετά από διάκριση. Τέλος πρόσφατα απέσπασα βραβείο Larry Niven για την πρώτη μου νουβελέτα φαντασίας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα και διήγημα καθώς επίσης και σεμινάριο διόρθωσης κι επιμέλειας κειμένων. Λατρεύω τον κινηματογράφο, τα βιβλία και να γράφω ιστορίες.»

Λάθος παραγγελία – Γεωργία Καλαμαρά
Ήταν πωρωμένη με τις ιστορίες τρόμου. Ιδιαίτερα με εκείνες του Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Κάθε φορά που τις διάβαζε, χωνόταν τόσο βαθιά στην πλοκή που μπέρδευε τη φαντασία με την πραγματικότητα. Είχε όλες τις συλλογές με τα διηγήματα του Πόε αλλά της έλειπε εκείνη η ιδιαίτερη έκδοση. Ωστόσο στάθηκε τυχερή. Λίγα κλικ στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και η συλλογή θα παραδιδόταν στα χέρια της σε δύο μέρες.
Όταν το κουδούνι χτύπησε, η καρδιά της σκίρτησε. Πήρε το πακέτο ευλαβικά και το άνοιξε με λαχτάρα.
Φρίκη.
Ουρλιαχτό.
Οργή.
Βρισιές.
Εκσφενδόνισε το λάθος βιβλίο στον τοίχο. Ύστερα θολωμένη γέμισε ένα σακίδιο κι έφυγε.
Την άλλη μέρα όλα τα κανάλια μιλούσαν για τη γυναίκα με την κόκκινη μάσκα που έσφαξε όλους τους υπαλλήλους του βιβλιοπωλείου.
(Μικρό απόσπασμα)

Διήγημα, 2017

Φεγγαροφύλακες – Γεωργία Καλαμαρά
Πριν χίλια φεγγαροέτη ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι φεγγαροφύλακες Λουνέρ και Ρενούλ πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα, οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο.

Πόσο θερμή είναι η πίστη των ανθρώπων στη Σελούρια γη; Η αγάπη είναι αρκετή για να υπερκεραστούν τα εμπόδια στην ένωση δύο διαφορετικών ανθρώπων; Ποια αλήθεια κρύβουν τελικά οι φεγγαροφύλακες;

Ένας εκλεκτός. Πλάσματα υπεράνθρωπα, με ασημόμαυρα μάτια και εβένινα μαλλιά. Ένα Ασημόμαυρο δέντρο. Πανθήριπποι, σέραγκον, πουλιά της λησμονιάς, λυκοθεριά… Μια χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο. Πώς δρουν οι φεγγαροφύλακες, και πόσο επηρεάζουν τη θεϊκή τους φύση οι αποφάσεις τους;

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2020, 440 σελ.

Μυθιστορήματα
Φεγγαροφύλακες (2020), Γράφημα

Νουβελέτες
Η στίλβη του φεγγαριού (2016)

Διηγήματα
Προσμονή (2016)
Ταξιδιώτης από λάστιχο
Η Θεά του Θανάτου (Στα Σύνορα του Τρόμου)
Η γυναίκα με τη χειρουργική μάσκα (Θρύλοι του Σύμπαντος V), Συμπαντικές Διαδρομές
Μάντικα, η εκλεκτή των πορφυρομάλλων (Θρύλοι του Σύμπαντος V), Συμπαντικές Διαδρομές
Ζωντανός ανάμεσα σε νεκρούς (Το ξύπνημα)
Η οργή του Ερεχθέα (Το ξύπνημα)
Λάθος Παραγγελία (2017)

Συλλογικά έργα
Στα σύνορα του τρόμου (2016), Εκδόσεις Άλλωστε
Θρύλοι του Σύμπαντος V (2016), Συμπαντικές Διαδρομές
Το ξύπνημα (2016), Συμπαντικές Διαδρομές
Νάουσα (2018), Εκδόσεις iWrite
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Βραβεία-Διακρίσεις
Η στίλβη του φεγγαριού – 2η θέση στα βραβεία Larry Niven 2016

Πηγές: Εκδόσεις Άλλωστε, www.120lekseis.com, Συμπαντικές Διαδρομές, iWrite, Γράφημα