Γεωργία Παπαδημητρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Γεωργία Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αττική, αλλά από τα έξι της μετακόμισε με την οικογένειά της στην επαρχιακή πόλη της Άρτας.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 2013. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση και στα Αναλυτικά Προγράμματα και τη Διδασκαλία. Από το 2017 εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας. Το μυθιστόρημα “Γεννημένοι τον χειμώνα” αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο.
Μυθιστορήματα
Γεννημένοι τον χειμώνα (2021), Ανάτυπο

Γεννημένοι τον χειμώνα – Γεωργία Παπαδημητρίου

Γεννημένοι τον χειμώνα


Η Αναστασία και ο Ορέστης γεννήθηκαν μέσα στην καρδιά του χειμώνα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα, σε δύο ολότελα διαφορετικά σημεία του ελληνικού χάρτη. Ήταν γραφτό να γνωριστούν, όταν θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους προς την ενηλικίωση με κοινή αφετηρία τη συμπρωτεύουσα. Ως φοιτητές, μοναδική τους δύναμη και έγνοια ήταν η λαχτάρα τους για ζωή, τα όνειρά τους και η αναδυόμενη φιλία τους. Μία άδικη κατηγορία, ένα μεθύσι για γερά νεύρα, μία προσωρινή μετανάστευση, μία πλεκτάνη, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, θα σταθούν αρκετά για να χωρίσουν οι δρόμοι τους για δέκα ολόκληρα χρόνια. Πώς όμως μπορεί να θεωρηθεί κλειστή μια πόρτα επικοινωνίας, όταν και οι δύο την κρατούν διαρκώς ανοιχτή στις καρδιές τους; 8 διαφορετικοί αφηγητές, 8 διαφορετικές οπτικές γωνίες και μία ιστορία που αποδεικνύει πως η γραμμή μεταξύ φιλίας και έρωτα δεν είναι πάντοτε σαφώς οριοθετημένη. Η Αναστασία, ο Ορέστης, ο Αλέξανδρος, ο Σταύρος, η Φαίη, ο Γιάννης, η Δανάη και η Ίρις είναι εδώ και αυτή είναι η ιστορία τους.

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2021, 324 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ανάτυπο