Γεωργιάνα Κεστρινού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Γεωργιάνα Κεστρινού γεννήθηκε στα Ιωάννινα.
Σπουδάζει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ιστορία) στην Κέρκυρα όπου και διαμένει τα τελευταία πέντε χρόνια. Μεγάλωσε σε ένα επαρχιακό χωριό της Θεσπρωτίας και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα γράμματα. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών βραβεύτηκε από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών για το ποίημα της, “Καδένες” και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Συμπαντικές Διαδρομές στην έκδοση δύο συλλογικών έργων με διηγήματα, “Κόκκινος Θάνατος” (2015) και “Σκοτεινά Βασίλεια” (2016), καθώς και ένα ποίημα “Γλυπτών Παλιννόστησις” στην ομώνυμη Πανελλήνια Ποιητική Συλλογή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τις εκδόσεις Αέναον (Αθήνα, 2017) και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Έκτοτε δημοσιεύει σε λογοτεχνικά περιοδικά, ανά καιρούς.

Η πρώτη δοξολογία της γης – Γεωργιάννα Κεστρινού
“M’ illumino d’ immenso”

Αυτά που περιμένουμε για λίγη ζωή.

Μέσα από εικόνες ανακαλύπτουμε την αλήθεια. Την αλήθεια αυτή θα μας πουν πως βρίσκεται μόνο στη νόησή μας. Η ουσία της όμως, περιγράφει όσο τίποτε την πραγματικότητα.

Κι αυτοί κι εκείνοι που διαισθάνονται τί σκαρώνει ο νους στις μεγάλες μεταφυσικές ανησυχίες, αποκτούν χίλια ονόματα σε κάθε νέο στίχο που γράφεται από τα χέρια ή την καρδιά τους.

Η λαϊκή αυτή αίσθηση ότι ανήκουν κάπου, μέσω του Λόγου, είναι η εγγύηση ασφάλειας πως κρατούν ακέρια και καθαρή την ψυχή τους.

Κι όταν μπορούν πια να βλέπουν την ψυχή γυμνή και ανήσυχη να δημιουργεί αλληγορίες για το ποια είναι η ίδια η ύπαρξη, πιο πολύ από τις άλλες τέχνες, η ποίηση γίνεται η ανασύνθεση της ύπαρξής μας.

Ποίηση, Εκδόσεις Αέναον, 2019, 60 σελ.

Ποίηση
Η πρώτη δοξολογία της γης (2019), Εκδόσεις Αέναον

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αέναον