Γεώργιος Ι. Ντελιδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ντελιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη.
Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στην Αναισθησιολογία. Μετεκπαιδεύτκε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Nottigham, στη φροντίδα του ανθρώπινου πόνου. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο της υγείας από το 1986.
Μυθιστορήματα
Το γιαχνί (2015), Σιδέρη Μιχάλη
Η φαγούρα στο αριστερό του το φρύδι (2018), Σιδέρη Μιχάλη

Μεταφράσεις
S. W. Coniam, Πρακτική αντιμετώπιση του πόνου (1999), Παρισιάνου Μαρία Γρ.

Η φαγούρα στο αριστερό του το φρύδι – Γιώργος Ι. Ντελιδάκης
Εργατικός, Έντιμος και Νομοταγής, επενδύει και προσδοκά τη γαλήνη στην άλλη ζωή. Η ματαίωση δεν αργεί και τον ωθεί να αναρωτηθεί, που έφταιξε και τον συνοδεύουν τόσα μεταθανάτια δεινά.
Έξω από την πόρτα του Παραδείσου αναλογίζεται κριτικά τη ζωή του… Αφού δεν υπήρξε σοφός ζωντανός, τουλάχιστον να ήταν λιγότερο βλάκας νεκρός.
Ο αέναος αγώνας ενός ανθρώπου που συνεχίζεται και μετά τον θάνατό του. Μια περιπέτεια πέρα από τα σύνορα, πέρα και από τη ζωή και από τον θάνατο.

Μυθιστόρημα, Σιδέρη Μιχάλη, 2018, 208 σελ.

Το γιαχνί – Γεώργιος Ι. Ντελιδάκης
Το «γιαχνί» είναι ένα απλό και ταπεινό φαγητό, μα η διαδικασία να το πετύχεις «ψημένο, λιωμένο κι αμάλαγο» μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση μιας αίσθησης ισορροπίας και αρμονίας, στην κατάκτηση του μέτρου. Ένα παιδί ανακαλύπτει τους άξονες που πάνω τους θα πατήσει, για να αντλήσει τη δύναμη να πορευτεί σ’ έναν περίπλοκο κόσμο, να σπουδάσει γιατρός, να γίνει αναισθησιολόγος. Η προσπάθεια να ζήσει, να νιώσει, να «γίνει άνθρωπος».
Μια σύζευξη μαγειρικής, ιατρικής, αναισθησίας και αναισθησιολογίας, με κριτική ματιά στις επιρροές και τις επιδράσεις του κοινωνικού περίγυρου.

Μυθιστόρημα, Σιδέρη Μιχάλη, 2015, 164 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σιδέρη Μιχάλη