Γεώργιος Τασούδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γεώργιος Κ. Τασούδης είναι ποιητής, συγγραφέας και αρθρογράφος.
Γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας, το 1978, όπου και περάτωσε τα εγκύκλια γράμματα. Κατάγεται από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης (Κεσσάνη). Τα τελευταία χρόνια κατοικεί και δημιουργεί στο Θούριο Ορεστιάδας. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση. Σπούδασε Δασοπονία στο ΤΕΙ Δράμας, ενώ πριν την περάτωση των σπουδών του, εντάχθηκε στις τάξεις των ΕΔ. Επίσης, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής. Υπήρξε συνιδρυτής και συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας “κοινωνείν”. Ποιήματα, άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ομαδικές ποιητικές συλλογές, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο.
Ποίηση
Ανοικτό συρτάρι (2019), Ιδιωτική Έκδοση
Ανοικτό συρτάρι (2020), Ιδιωτική Έκδοση

Βιογραφίες-Αρθρογραφία
Τα ιδιωτικά για τα… δημόσια (2017), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Διδυμοτείχου
Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1921-2009) (2017), Ιδιωτική Έκδοση

Συλλογικά έργα
3η Ομαδική ποιητική συλλογή (2016), Διάνυσμα
Ανθολογία Στ’ παγκόσμιου ποιητικού διαγωνισμού (2017), Αμφικτυονία Ελληνισμού

Ανοικτό συρτάρι – Γεώργιος ΤασούδηςΠοίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 62 σελ.

Τα ιδιωτικά για τα… δημόσια – Γεώργιος Κ. Τασούδης
Το μικρό αυτό βιβλίο απαρτίζεται από τρεις τριλογίες κειμένων με διαφορετική αφετηρία, αλλά κοινό προορισμό. Τα κείμενα “Μπάσιμο – Εξήγηση – Βουρ και Αέρα!” γράφτηκαν με αφορμή το υπόψη βιβλίο. Οι “Ομολογίες α΄ – β΄ και γ΄” συντάχθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής αρθρογραφίας του συγγραφέα στην ιστοσελίδα “Εικονογραφίες”. Τέλος, η τριλογία “Εθνικό Ιδανικό – Θεονομία – Των προαιώνιων Ιδανικών μου Ομοιώθηκα” προέκυψε ως καταστάλαγμα του μακροχρονίου προβληματισμού και διαλόγου του Γ. Κ. Τασούδη, για την πολιτική επανένωση του Ελληνισμού υπό των διαχρονικών ιδανικών που τον διέπουν.
Η ανάδειξη, λοιπόν, αυτών των ιδανικών -της Ελληνικότητας- ως “πρώτη ύλη” αναμόρφωσης του ιδιωτικού και δημοσίου βίου, αποτελεί τον κοινό προορισμό των κειμένων του βιβλίου.

Αρθρογραφία, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Διδυμοτείχου, 2017, 52 σελ.

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1921-2009) – Γεώργιος Κ. Τασούδης
Η συγκεκριμένη εργασία είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δημοσίευση, που παρουσιάζει τις βασικές πτυχές της προσωπικότητας του μακαριστού Γέροντα.

Βιογραφία, Ιδιωτική Έκδοση, 2017, 160 σελ.

Ανοικτό συρτάρι – Γεώργιος Τασούδης
Η συλλογή ποιημάτων “Ανοικτό συρτάρι”, συναθροίζει έργα δημιουργημένα κατά τη δεκαετία 2008 – 2018.
Από τα 37 ποιήματα της συλλογής, τα 23 “βγήκαν” από το συρτάρι προκειμένου να δημοσιευθούν σε ομαδικές ποιητικές συλλογές, ανθολογίες, λογοτεχνικές και ιστορικές διαδικτυακές σελίδες κ.λπ.
Τα υπόλοιπα 14 είναι πρωτοεμφανιζόμενα.

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2019, 62 σελ.

Πηγές: Πηγές: Biblionet