Γεώργιος Τσορομώκος

Ελληνες λογοτέχνες

Ο Γεώργιος Τσορομώκος γεννήθηκε στους Μολάους Λακωνίας.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, όπου και ζει.
Στα φοιτητικά του χρόνια στην Πάτρα, ήταν μέλος του πανευρωπαϊκού φοιτητικού οργανισμού Board of European Student of Technology, όπου διοργάνωσε και συμμετείχε σε κύκλους μαθημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης, για διάστημα τριών χρόνων.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Ρόδο, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της αντιρατσιστικής ομάδας Diversitas, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέχρι που έπαψε τις δραστηριότητές της μετά από λειτουργία δύο ετών.
Μυθιστορήματα
Δύο σκιές (2018), Γαβριηλίδης

Δύο σκιές – Γεώργιος Τσορομώκος
Ο Κωνσταντίνος είναι ένας νέος από την επαρχία, γεμάτος όρεξη και περιέργεια για τη ζωή, που αντιμετωπίζει με δυναμισμό τα αδιέξοδά της. Ωστόσο, η ζωή του οδηγείται σε ένα τέλμα, από το οποίο δυσκολεύεται να επανέλθει. Στέλνει ένα γράμμα σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, αναστοχάζεται τις επιλογές και τα λάθη που έκανε, αλλά και τις ιστορίες των προγόνων του, προσπαθώντας να βρει κοινά σημεία αναφοράς, ώστε να κάνει μια νέα αρχή. Ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφοροποίησή του ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, η σύγκρουσή του με την μητέρα του, οι προκαταλήψεις, ο έρωτας, η φυγή ως μετανάστης, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μερικές από τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Η λύση στον γόρδιο δεσμό του κρύβεται μέσα στο ηθικό δίδαγμα ενός παραμυθιού που του έλεγε κάποτε η γιαγιά του: «Η αγάπη έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: να εκφράζεται!»

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2018, 176 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης