Γεώργος B. Καϊάφας

Γεώργος B. Καϊάφας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γεώργος B. Καϊάφας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967.
Σήμερα, ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία – δημόσιες σχέσεις στο “ΙΕΚ-ΟΜΗΡΟΣ” αποφοιτώντας με άριστα. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση ως αθλητικός συντάκτης. Είχε κάνει μαθήματα θεάτρου, κινησιολογίας και τραγωδίας για δύο χρόνια στο Θεατρικό Εργαστήρι Πετρούπολης. Συμμετείχε σε παραστάσεις σε περιοδεία που έκανε ο θίασος του εργαστηρίου ανά την Ελλάδα, σε μια διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη “Όρνιθες”, από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Σουξέ, με τον τίτλο “Μια πόλη στα σύννεφα”. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη συλλογή φωτογραφιών με θέμα την Αθήνα του 19ου αιώνα και την ίδια συλλογή κάνει για τη Μεσσηνία στις σελίδες του “Η Παληά Αθήνα” και “Μεσσηνία, Κάποτε” στο Facebook, ενώ αρθρογραφεί κυρίως στο blog του “vivlionet.blogspot.com”. Το πρώτο του βιβλίο είχε τον τίτλο “Θαλάσματα” (άσματα της θάλασσας) (εκδόσεις Δωδώνη, 2010) και το δεύτερο τον τίτλο “Η αρχή του Καλού” (Δυάς εκδοτική, 2019). Tου έχει απονεμηθεί τιμητικός έπαινος το 2008 από τον φιλολογικό σύλλογο “Παρνασσός” σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για το έργο του “Καλησπέρα σου, ανθρωπότητα”.
Μυθιστορήματα
Χθες, σήμερα… πάντα! (2012), Bookstars – Γιωγγαράς
Με ψάχνεις; …Εδώ είμαι (2021), Εκδόσεις Ζενίθ

Αφηγήματα
Θαλάσματα (2010), Δωδώνη

Με ψάχνεις; …Εδώ είμαι – Γεώργος Β. Καϊάφας

Με ψάχνεις;


Ο Οδυσσέας, ένας επιτυχημένος νέος, καταφέρνει τα πάντα στη ζωή του, έχοντας τον τρόπο του για όλα. Μέχρι που μια μέρα, η Ζωή τού ζητάει να χωρίσουν. Έτσι ο καθένας τους απομονώνεται, σκεπτόμενος τα επόμενα βήματά του.

Ο Οδυσσέας μέσω ενός “δικαστηρίου” με τον εαυτό του ξαναγεννιέται, ενώ η Ζωή βρίσκει την ελπίδα σε ένα τηλεφώνημα από την Αμερική. Ξεκινούν μια νέα ζωή, μακριά ο ένας από τον άλλον, θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή…

Όμως, η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2021, 552 σελ.

Χθες, σήμερα… πάντα! – Γεώργος Β. Καϊάφας

Χθες, σήμερα


Ο Ορέστης αφήνει την όμορφη Πράγα και επιστρέφει συντετριμμένος στην Αθήνα. Ο θάνατος έχει κυκλώσει τη ζωή του. Η “ευτυχισμένη” καθημερινότητά του έχει συντριβεί. Είναι όλοι εκεί. Παρόντες. Φίλοι, γνωστοί, γείτονες, ξένοι. Όλοι εκτός από έναν. Η, μήπως είναι δύο αυτοί που απουσιάζουν; Μια ιστορία αγάπης που ξεκινάει κυριολεκτικά από τις στάχτες μιας αλήθειας. Μιας αλήθειας που διανύει κι αυτή μαζί με τον Ορέστη το ίδιο του το ταξίδι.

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2012, 170 σελ.

Θαλάσματα – Γιώργος Β. Καϊάφας

Θαλάσματα


Ο μεγαλύτερος… θόρυβος οπ’ άκουσα στη ζήση μ’ ούλη ήτονε τ’ αλμυρό κύμα της θάλασσας. Εντός της περιδιάβηκαν όμοια με μιαν βόλτα Σάββατο απόγεμα στ’ ακροθαλάσσι, άθρωποι κι άθρωποι. Τρανοί και σπουδαίοι, φτωχοί και πλούσιοι, καλοί κι άδικοι, ποιητές κι ονειροπόλοι και φρόντισαν με τη ζήση τους καθημερινά να την αντριέψουν, να την… φουσκώσουν από καμάρι κι όνειρα, να την χιλιοτραγουδήσουν να χορέψουν εμπρός της χορούς λεβέντικους. Ήτον’ ούλοι τους πιασμένοι ‘πό τα χέρια, ‘πό τον Θεό, ‘πό την αγάπη. Κι η θάλασσα πότε δεχτική και πότες άγρια τους άφηνε να ‘ναι μαζί της και να τραβούν απ’ εντός της θησαυρούς κι όνειρα. Σε τούτη τη μονάκριβη χώρα οπού χτίσαμε τη ζήση μας, το Θεριό, προσκυνήθηκε όμοια Θεός να ήτονε. Σε κάθε ακρογιάλι, σε κάθε βράχο, σε κάθε της βότσαλο ένας άνθρωπος έχει πατήσει, έχει κλάψει, έχει μιλήσει, έχει ακούσει, έχει γελάσει κι έχει ‘ξομολογηθεί σα να ‘ταν έτοιμος να μεταλάβει. Μα, δεν είναι να ‘σαι ούτε ναυτικός, ούτε και στεριανός να ‘σαι. Μόνο να σου ‘ναι μπορετό να πατάς τη μια σου πατούσα εντός στο δροσάτο νερό και πρέπον. Ε! Τότε είναι οπού η θάλασσα μοιάζει με τον πολύτιμο Θεό, οπού κάποτ’ αντάμωσες. Μα, δείχνει να μοιάζει και με πολύτιμο Θεό, οπου κάποτε’ αντάμωσες. Μα, δείχνει να μοιάζει και με κάτι, ίσως ακόμη πιο πολύτιμο. Με μιαν καπετάνισσα. Με μιαν γυναίκα…

Αφηγήματα, Δωδώνη, 2010, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δωδώνη, Bookstars-Γιωγγαράς, Εκδόσεις Ζενίθ