Γεράσιμος Π. Παγουλάτος

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966.
Φοίτησα στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου έλαβα το πρώτο μου πτυχίο (B.A.). Κατόπιν συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στις Η.Π.Α. (Harvard University, MA, Saint Louis University, PhD) με κατεύθυνση Ιστορική Θεολογία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Πολύ σημαντικό στην σπουδαστική μου εμπειρία θεωρώ τη συμμετοχή μου σε αρχαιολογικές ανασκαφές όπως αυτές στην Μαρώνεια και στο Δίον. Πρέπει, παρόλα αυτά, να προσθέσω ότι οι κοινωνικές σπουδές (κοινωνιολογία, πολιτική, οικονομία) ήταν πάντα στο κέντρο των επιστημονικών μου ενδιαφερόντων. Το 1999 επέστρεψα στην Ελλάδα όπου εργάστηκα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών ως αρχαιολόγος, συμμετέχοντας στην οργάνωση Εκθέσεων («Μυστήριον Μέγα και Παράδοξον», Επανέκθεση Συλλογών του Νέου Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών Μέρος Α΄), δίδαξα στο ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) 2000-2012 την Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό». Τέλος, από το 2007 έως και σήμερα, διδάσκω το μάθημα των Θρησκευτικών στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχω δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα επιστημονικού περιεχομένου.»

Oceanic Highways of Gerry Palace – Γεράσιμος Π. Παγουλάτος
Τα ταξίδια στο θαλάσσιο κόσμο του με στόχο την ανακάλυψη της αληθινής και ευτυχισμένης, γι’ αυτόν, ζωής. Η διάγνωση του με ΣΚΠ (επίσκεψη Θεού ή ευκαιρία για μια αληθινή ζωή, όπως εκείνος το ερμηνεύει) και η κρίση στην προσωπική του ζωή κινούν τα βουνά για να ρολάρει η αφήγηση της πλεύσης αυτής.

Ένας υδάτινος καμβάς αναδύεται. Η ίδια η ζωή του υδάτινη από τη γέννησή του. Η θάλασσα, τα παιδικά του στο καράβι. Προβάλουν οικογενειακά πορτρέτα. Ακολουθεί η διήγηση για την πορεία του στα γράμματα, Ελλάδα κι Αμερική. Η επιστροφή στην Ελλάδα, η πορεία του στην εργασία, άνθρωποι και καταστάσεις-σταθμοί στη ζωή του.

Το ιερό τοπίο της Ελλάδας κι οι άνθρωποί της που την απαρτίζουν. Αγάπη, αφοσίωση, εκπλήξεις. Το νόημα της ζωής. Ιεροί τόποι, Αθήνα, Ρώμη, Νάξος, Άνδρος. Στο τέλος, φουλ πλώρα για το επόμενο πόρτο της αιώνιας ευτυχίας.

Αφηγήσεις, Υδροπλάνο, 2020, 140 σελ.

Αφηγήσεις
Oceanic Highways of Gerry Palace (2020), Υδροπλάνο

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο