Γιάννης Χαριτάντης

Γιάννης Χαριτάντης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Χαριτάντης, Πόντιος στη καταγωγή, μεγάλωσε στη Δράμα.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ειδικεύτηκε στην Ηλεκτρονική. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο “Οδός Ευξείνου Πόντου” δημοσιεύτηκε το 2008. Στο βιβλίο αυτό αναδεικνύει τις αρετές, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμικό πλούτο των προσφύγων Ποντίων, μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Επιστημονικά βιβλία του διδάσκονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Έχει συγγράψει, επίσης, διάφορα λογοτεχνικά βιβλία. Έργα του υπάρχουν αναρτημένα ελεύθερα και στο διαδίκτυο στη σελίδα: PontosWorld – Giannis Haritantis.
Διηγήματα
Όνειρό μου όμορφο (2021), Φιλύρα

Δοκίμια-Μελέτες-Ηλεκτρονική
Αναλογικά ηλεκτρονικά (2001), Παπασωτηρίου

Όνειρό μου όμορφο – Γιάννης Χαριτάντης

Όνειρό μου όμορφο


Θα ήθελα να σου πω πως όταν κοιμάσαι άφηνε λίγο ανοιχτό το κουρτινάκι της καρδιάς σου, για να μπορούν να επικοινωνούν τα όνειρά μας. Έτσι αισθάνομαι ότι μπορώ να ακουμπάω στο πιο ευαίσθητό σου σημείο, στην ψυχή σου. Μην υποτιμάς τα όνειρα που είναι η ονειρική ζωή μας. Μέσα στο όνειρο δεν νιώθεις την παγερή μοναξιά της πολυκοσμίας. Την φοβάμαι την μοναξιά, γι’ αυτό και ανακάλυψα εσένα που με καταλαβαίνεις.
Κράτα μου το χέρι να περπατήσουμε μαζί.
Όχι…, όχι έτσι δειλά. Σφίξε μου το χέρι και μη δειλιάζεις.
Θέλω να νιώσω πάλι τον παλμό σου, και λέω πάλι γιατί για μένα δεν είσαι καινούργια γνωριμία.
Πετάω από χαρά τώρα που μου κρατάς το χέρι γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάτι που θα ήθελα πολύ να πω και στον εαυτό μου. Άρπαξε τη σκληρή πέτρα της ζωής και, για να μαλακώσει, χάραξε πάνω της με κεφαλαία γράμματα τον ΕΡΩΤΑ. Γέμισε την πορεία της ζωής σου με τους χυμούς του έρωτα, να ομορφύνει. Γέμισε τη ζωή σου με τα γράμματα του αέναου έρωτα, γιατί ζωή χωρίς έρωτα είναι ζωή που δεν υπήρξε!

Διηγήματα, Φιλύρα, 2021, 184 σελ.

Αναλογικά ηλεκτρονικά – Γιάννης Χαριτάντης

ΑναλογικάΚυκλώματα-τεχνικές σχεδιασμού και εξομοίωσης


Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό, που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία, σχετικά με την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ηλεκτρονικών κυκλωμάτων αναλογικής επεξεργασίας σήματος. Ωστόσο, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, είναι από τα λίγα βιβλία, που συνδυάζουν στοιχεία Ηλεκτρονικής με Θεωρία Κυκλωμάτων και υπολογιστικές τεχνικές ανάλυσης και σχεδιασμού. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα γνωρίσει αρχικά, την περιγραφή και τα χαρακτηριστικά απλών ενισχυτών, σε μια προσέγγιση εκ των άνω προς τα κάτω. Προοδευτικά, παρουσιάζονται πιο σύνθετοι ενισχυτές, ενισχυτές πολλών βαθμίδων, διαφορικοί ενισχυτές, καθρέφτες ρεύματος, δυναμικά φορτία και ενισχυτικές βαθμίδες εξόδου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ενισχυτών. Στο τέλος αυτής της παρουσίασης, ο αναγνώστης θα είναι σε θέση να σχεδιάσει το δικό του ολοκληρωμένο ενισχυτή πολλών βαθμίδων σε επίπεδο τρανσίστορ (transistor only design)…

Περιέχει Βιβλιογραφία

Ηλεκτρονική, Παπασωτηρίου, 2001, 453 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παπασωτηρίου, Φιλύρα

Please wait...