Γιάννης Πέτρου

Γιάννης Πέτρου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.
Μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας µε τις ιστορίες του «παραµυθά» παππού του να εξιτάρουν την παιδική του φαντασία και να αποτελούν το ερέθισµα για τη συγγραφή των πρώτων του διηγηµάτων κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Καλλιτεχνικά ανήσυχος, από την ηλικία των δώδεκα ασχολείται µε τη µουσική, λαµβάνοντας µέρος σε παραστάσεις και Διαγωνισµούς τραγουδιού, είτε ως ανεξάρτητος µουσικός, είτε ως µέλος της Φιλαρµονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.
Σπούδασε Οικονοµικά και Διοίκηση στην Αθήνα και µέχρι το 2020 απασχολούνταν στον τραπεζικό κλάδο. Το 2011 τιµήθηκε µε το βραβείο Καινοτόµου ιδέας από την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα µε τις σπουδές και την εργασία του, θα εντρυφήσει στις ξένες γλώσσες (µιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά), δηµιουργώντας τα εφόδια για να υποστηρίξει το µεγάλο του πάθος, τα ταξίδια. Οι εικόνες, τα συναισθήµατα, οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, που γνώρισε σε αυτά, θα τον επηρεάσουν και θα τον οδηγήσουν να περάσει µεγάλα χρονικά διαστήµατα στο εξωτερικό, αναζητώντας νέες εµπειρίες και βιώµατα.
Απο τις Εκδόσεις iWrite, κυκλοφόρησε το 2016 το πρώτο του βιβλίο µε τίτλο «Ο Πιο Γλυκός Ύπνος».

Μυθιστορήματα
Ο πιο γλυκός ύπνος (2016), Εκδόσεις iWrite
Αιώνιος Γυρισμός (2022), Εκδόσεις Πηγή

Αιώνιος Γυρισμός – Γιάννης Πέτρου

Αιώνιος


Άνα & Ραφαέλα
∆ύο αδερφές που θα κληθούν να αντικρίσουν κατάµατα τις επιλογές τους και να αντιµετωπίσουν τις συνέπειές τους.
∆ύο παράλληλες ζωές µιας κοινής πορείας, από την Κούβα στην Ιταλία. ∆ύο µισά που δηµιουργούν το όλον. Μια διαδροµή µέσα από τις κοινωνικές, θρησκευτικές και γενικότερες νόρµες που έχουν δηµιουργήσει τον ρόλο της γυναίκας. Η ιστορία δύο γυναικών που γεννήθηκαν µαζί, µε δύο χαρακτήρες εντελώς διαφορετικούς µεταξύ τους, και αναζητούν τη θέση και τον ρόλο τους στον κόσµο.
Θρησκευτικότητα, συστολή, αισθησιασµός, ελευθερία: οι αντιφάσεις της Κούβας λαµβάνουν σάρκα και οστά µέσα από την ιστορία δύο δίδυµων αδελφών, σε ένα ατµοσφαιρικό µυθιστόρηµα που µας ταξιδεύει στους δρόµους της Αβάνα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 338 σελ.

Ο πιο γλυκός ύπνος – Γιάννης Πέτρου

Ο πιο γλυκός ύπνος


Ρωσία, 1865. Στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, το “Παλάτι” όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν, εκτίει την ποινή του ένας κρατούμενος γεννημένος με αποκρουστική όψη, αλλά προικισμένος με τρομακτική φυσική δύναμη. Βρέθηκε εκεί όχι για ένα έγκλημα που διέπραξε, αλλά για το έγκλημα που η ίδια η φύση είχε κάνει σε αυτόν. Εντός του Παλατιού θα προσπαθήσει να βρει τη θέση του και τον τρόπο να επιβιώσει.
Σε αυτή τη μάχη θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές κακουχίες, μα πάνω από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό. Θα ανακαλύψει τη δύναμη της εξουσίας και το πόσο αυτή διαφθείρει τον άνθρωπο, θα αντιμετωπίσει την απόρριψη, τον πόνο και την αδικία. Όλα αυτά, όμως, θα τον οδηγήσουν στο να ξαναβρεί μέσα του χαμένα συναισθήματα και αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, ο σεβασμός και η δοτικότητα. Tέλος, θα ανακαλύψει τη δικαιοσύνη. Όχι αυτή που απονέμεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά αυτή που αποδίδει ο ίδιος ο άνθρωπος όταν αισθάνεται πως ο Θεός απουσιάζει και το άδικο μένει ατιμώρητο… Την ανταποδοτική δικαιοσύνη της εκδίκησης…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2016, 180 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή