Γιάννης Βλαντίκας

Γιάννης Βλαντίκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Βλαντίκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα τη δεκαετία του ’50.
Σπούδασε στην Κολωνία Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρέμεινε εκεί για 20 χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα στο management των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Η έναρξη της κρίσης τον βρίσκει πίσω από ένα γραφείο να γράφει το πρώτο του βιβλίο. Του άρεσε τόσο, που αποφάσισε να ασχοληθεί κι άλλο. Ζει στην Αθήνα.

Πολίτης σε απόγνωση – Γιάννης Βλαντίκας

Πολίτης σε απόγνωσηΈνα πολιτικό θρίλερ


Σε ποιο σημείο η απόγνωση μετατρέπεται σε παραίτηση; Η παραίτηση σε οργή; Πώς μπορεί να οπλιστεί το χέρι ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη;

Ο Νίκος Μπότσης, σύζυγος και πατέρας, χάνει τη δουλειά του μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Η γνωριμία του με τη γοητευτική Στέλλα θα τον εισάγει σ’ έναν καινούριο κόσμο, όπου στάσεις ζωής και ηθικά διλήμματα θα αναθεωρηθούν, μετατρέποντάς τον από θύμα σε θύτη.

Ο Γιάννης Βλαντίκας στο μυθιστόρημά του «Πολίτης σε απόγνωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ownbook, μας παρουσιάζει την εξέλιξη ενός πολιτικού θρίλερ με έντονη δράση και ανατροπές. Ο ήρωάς του είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δέχεται τις συνέπειες των γεγονότων της οικονομικής κρίσης και αναπροσδιορίζει τις αξίες με βάση τις οποίες έχει γαλουχηθεί.
Περιγράφοντας με τρόπο εύστοχο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και προσφέροντας πολλές πληροφορίες για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση, ο Γιάννης Βλαντίκας γράφει για την οικονομική κρίση αλλά και το απρόβλεπτο της ανθρώπινης φύσης. – Αλεξία Νταμπίκη

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2015, 309 σελ.

Μυθιστορήματα
Πολίτης σε απόγνωση (2015), Ownbook

Πηγές: BIBLIONET, Ownbook