Γιώργος Αγγελίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό.
Από πολύ μικρός ανακάλυψε τη λατρεία του για την ανάγνωση και όχι πολύ αργότερα την κλίση του στη λογοτεχνία.
Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε τη συγγραφή του πρώτου του ολοκληρωμένου λογοτεχνικού έργου, την οποία ολοκλήρωσε σε ηλικία δεκαεννέα ετών.
Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του έργο, την “Καρδιά του Δαίμονα”, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ το 2016 συμμετείχε με διηγήματά του σε δύο λογοτεχνικές συλλογές.
Το 2017 υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards.
Μυθιστορήματα
Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού Ι – Η καρδιά του δαίμονα (2015), Anima Εκδοτική
Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού Ι- Η καρδιά του δαίμονα (2017), Εκδόσεις Πηγή (E)
Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙ – Η φυλακή των χαμένων ψυχών (2018), Εκδόσεις Πηγή
Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ – Ο Πυρσός της Ελπίδας (2019), Εκδόσεις Πηγή
Estelarion (2019), Εκδόσεις Πηγή
Σκοτεινή κληρονομιά (2023), Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Α΄ στον έρωτα (2024), Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Συλλογικά έργα
Του χειμώνα ψίθυροι (2019), Εκδόσεις Πηγή

Α΄ στον έρωτα – Γιώργος Αγγελίδης

Α΄ στον


Ο Ορέστης είναι ερωτευμένος με τον Σπύρο από τη μέρα που τον γνώρισε. Υπάρχουν μονάχα δύο προβλήματα: είναι ο αδερφός του κολλητού του και είναι στρέιτ, περιτριγυρισμένος διαρκώς από κοπέλες. Ξεκινώντας τη Β’ λυκείου, ο Ορέστης αποφασίζει να ξεπεράσει τις πληγές του παρελθόντος, μα και αυτόν τον ατελέσφορο έρωτα. Έτσι, ανοίγει μια από εκείνες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν όλοι, με την ελπίδα να γνωρίσει την αγάπη. Αυτό που δεν περιμένει ποτέ είναι πως εκεί θα γνωρίσει τον BlackVelvet –και σε μια απρόσμενη τροπή της μοίρας θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι άλλος απ’ τον Σπύρο!
Ο έρωτάς τους αρχίζει να δυναμώνει διαδικτυακά, υπό την προστασία της ανωνυμίας, όμως τι θα συμβεί όταν κληθούν και οι δύο να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;
Μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ενηλικίωσης και αποδοχής του αληθινού μας εαυτού.

Eros Pride 1

Μυθιστόρημα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2024, 256 σελ.

Σκοτεινή κληρονομιά – Γιώργος Αγγελίδης

ΣκοτεινήΠιστεύεις στα θαύματα;
Θρίλερ


Σε κάποια μέρη το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ.
1940 – Η ορφανή Άννα αναζητά καταφύγιο σ’ ένα καθολικό μοναστήρι στην άλλη άκρη του νησιού που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Παρά τον αρχικό της δισταγμό, είναι αισιόδοξη πως στα πρόσωπα των μοναχών έχει βρει μια νέα οικογένεια. Σύντομα ανακαλύπτει πως πίσω απ’ τα καλοκάγαθα προσωπεία των κατοίκων του μοναστηριού της Κυράς των Αγγέλων κρύβονται σκοτεινά μυστικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη λογική της.
1996 – Η Έμμα πασχίζει να τα βγάλει πέρα μεγαλώνοντας μόνη της την κόρη της, βουλιάζοντας στα χρέη και την απελπισία. Όταν πληροφορείται πως ένας άντρας που δεν έχει γνωρίσει ποτέ της άφησε στη διαθήκη του ένα μοναστήρι σ’ ένα νησί στην άλλη άκρη του κόσμου πιστεύει ότι είναι το θαύμα που ζητούσε. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε και πως το σκοτάδι καραδοκεί στους διαδρόμους του καταραμένου μοναστηριού απ’ όταν πριν μισό περίπου αιώνα όλοι του οι κάτοικοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μέσα σε μια νύχτα.
Σήμερα – Ένα μουμιοποιημένο πτώμα ανακαλύπτεται στη μέση ενός θαμμένου από βάτα πλυσταριού θυμίζοντας έκπτωτο άγγελο, αφυπνίζοντας φρικτές μνήμες απ’ το παρελθόν και κάνοντας τους ντόπιους να ψιθυρίζουν ξανά και ξανά την ίδια φράση: Η Κυρά των Αγγέλων!
Τελικά, σε κάποια μέρη το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ.

Μυθιστόρημα, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2023, 456 σελ.

Estelarion – George Aggelidis

The Hidden Empire


Alfred is just another ordinary teenager. Or so he thinks until his life turns upside down. His father is found dead, his mother is murdered and his brother is abducted. Alfred is the only one who can save him. But how? What should he do? What can he do, when he discovers that nothing is as he thought? Everything is part of a plan. A plan that has been kept secret through the centuries. A plan that will either save the world or seal its doom. Alfred can’t be certain of anything. He only knows one thing. What he has been told: All the answers he is searching for are waiting for him there. At an ancient Empire hidden inside the moon.

Mετάφραση: Maria Chioni
Eικονογράφηση: Marilena Mexi

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 372 σελ.

Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ – Γιώργος Αγγελίδης

Ο Πυρσός της Ελπίδας


«Ο Γιώργος Αγγελίδης έγραψε το ελληνικό Χάρι Πότερ!» – Γ. Πανταζόπουλος, Lifo.gr
“Γεμάτο ανατροπές, αγωνία και έντονα συναισθήματα», Will o’ Wisps – Μαριλένα Μέξη, εικονογράφος
H Σφραγίδα του Χαμού έχει αφυπνισθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πατέρα των Δαιμόνων, τον Σβάλγκορ, να εισβάλλει στη Γη. Ο κόσμος καταρρέει στη σκιά του σκότους. Κι όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ακόμη κι όταν φαίνεται πως όλα έχουν χαθεί, ο Άλφρεντ κι ο Μάικ, ενωμένοι επιτέλους, αποφασίζουν πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Τίποτα δεν τους φοβίζει πια. Ούτε καν ο ίδιος ο θάνατος. Έχουν έρθει άλλωστε κι οι δυο αντιμέτωποι μαζί του στο παρελθόν.
Με παλιούς και νέους συμμάχους ξεκινάνε για ένα τελευταίο ταξίδι, δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο απ’ όλα τα προηγούμενα. Ένας μασκοφόρος θα τους αποκαλύψει το μονοπάτι. Μια Πυθία με γνώριμη φωνή θα τους καθοδηγήσει μέσα από φωτιά και πάγο. Κι εκείνοι, δίχως άλλη επιλογή, θα την ακολουθήσουν ξεκινώντας μια μάχη με τον χρόνο. Διότι ο Σβάλγκορ ήδη γνωρίζει τι επιχειρούν να βρουν και είναι πρόθυμος να εξαπολύσει όλες του τις δυνάμεις.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 670 σελ.

Η αυτοκρατορία του φεγγαριού ΙΙ – Γιώργος Αγγελίδης

Η φυλακή των χαμένων ψυχών


Μια πόλη που χάνεται στα βάθη του πελάγους.
Ένα βρέφος με μάτια σαν την άβυσσο.
Μια αλήθεια που ανατρέπει τα πάντα.
Κι εκείνος.
Ο Μάικ είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Αυτό προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του. Αυτό προσπαθούν να τον πείσουν. Πώς όμως να αισθανθεί φυσιολογικός όταν ξέρει ότι η οικογένειά του δολοφονήθηκε κι εκείνος είναι ο μόνος που επιβίωσε; Όταν δεν θυμάται τίποτα για εκείνους;
Ένας χρόνος έχει περάσει, σχεδόν, από τη στιγμή που ο Άλφρεντ θυσιάστηκε για να εμποδίσει την ανάσταση του Παλαμνέρσους, πιστεύοντας πως ο αδερφός του ήταν νεκρός, κι ο Μάικ επιχειρεί να αρχίσει τη ζωή του από το μηδέν. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια. Εφιάλτες τον κρατάνε ξάγρυπνο τα βράδια. Εφιάλτες τόσο ζωντανοί, που αν δεν ήξερε καλύτερα θα πίστευε πως ήταν αναμνήσεις. Πώς, όμως, μπορεί να είναι;
Τότε εμφανίζεται εκείνη. Πρώτα σαν όραμα. Ύστερα στα όνειρά του. Εκείνο το φάντασμα που του αποκαλύπτει την αλήθεια, πριν του αναθέσει έναν άθλο δυσκολότερο από όσους έχει κληθεί ποτέ ως τότε να φέρει σε πέρας. Γιατί ο αδερφός του είναι ζωντανός και ο Μάικ καλείται να πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα για να τον σώσει. Άλλωστε ο Άλφρεντ βρίσκεται αιχμάλωτος σε ένα μέρος που μονάχα νεκροί μπορούν να εισέλθουν. Σε μια φυλακή που όμοιά της δεν υπάρχει στον κόσμο. Στη Φυλακή των Χαμένων Ψυχών.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 604 σελ.

Η αυτοκρατορία του φεγγαριού Ι – Γιώργος Αγγελίδης

Η καρδιά του δαίμονα


Μια προφητεία κρυμμένη στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης.
Ένα αεροπλάνο που εξαφανίζεται δίχως ίχνος.
Μια συνωμοσία σφυρηλατημένη στις σκιές.
Κι ο Άλφρεντ.
Ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι.
Ή τουλάχιστον αυτό νομίζει, μέχρι που τα πάντα καταστρέφονται σε μια στιγμή.
Οι γονείς του βρίσκονται νεκροί, ο αδερφός πέφτει θύμα απαγωγής κι ο Άλφρεντ είναι ο μόνος που μπορεί να τον σώσει. Τι όμως μπορεί να κάνει όταν ανακαλύπτει πως τίποτε δεν είναι όπως πίστευε; Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει παραμείνει μυστικό μέσα στους αιώνες , ικανό είτε να σώσει τον κόσμο, είτε να τον οδηγήσει στο χαμό του. Όλες οι απαντήσεις που αναζητά τον περιμένουν εκεί. Σε μια πανάρχαια Αυτοκρατορία κρυμμένη στο εσωτερικό της σελήνης. Την Αυτοκρατορία του Φεγγαριού.
Μια επική-φανταστική περιπέτεια, ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2015, 340 σελ.
Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 372 σελ.

Πηγές: BIBLIONET, Anima Εκδοτική, Εκδόσεις Πηγή, Bell / Χαρλένικ Ελλάς