Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Γιώργος Αναγνωστόπουλος

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος είναι αρχιτέκτονας.
Έχει βραβευτεί και διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς διαφόρων θεματικών ενοτήτων (αναπλάσεις, βιομηχανικός σχεδιασμός, οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια κ.τ.λ.). Ασχολείται ενεργά με τη heavy metal μουσική μέσω διοργάνωσης συναυλιών, ενώ έχει γράψει δεκάδες άρθρα για διαδικτυακές σελίδες ανάλογης θεματικής. Παράλληλα ασχολείται με τη γραφιστική, ενώ σχεδιάζει εξώφυλλα για δίσκους συγκροτημάτων κυρίως metal μουσικής. Eίναι λάτρης της ζωγραφικής και ιδιαίτερα της τεχνικής “dot drawing”.
Αφηγήσεις-Μουσική
Παγκόσμιος θόρυβος (2018), Δίαυλος
Δεύτερος παγκόσμιος θόρυβος (2022), Δίαυλος

Δεύτερος παγκόσμιος θόρυβος – Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Δεύτερος παγκόσμιοςΜικρές ιστορίες από τον χώρο της ακραίας μουσικής


• Ένα δωμάτιο με ένα τραπέζι και μια καρέκλα
• Υπολογιστές με δεκάδες κωδικούς πρόσβασης
• Γκρεμισμένοι τοίχοι
• Άνθρωποι ταγμένοι σε έναν και μοναδικό στόχο
• Μετα-αποκαλυπτικά concept με πραγματικές κατασκευές
• Ανήλιαγα υπόγεια δίκτυα χιλιομέτρων
• Κατεστραμμένα αρχεία και σβησμένες πληροφορίες
• Ευφάνταστες ηχογραφήσεις με πρωτόγονα μέσα
• Διακηρύξεις μίσους
Μικρές ιστορίες από τον χώρο της ακραίας μουσικής
Ιστορίες σε απίθανα μέρη, απαγορευμένες περιοχές, δυσνόητα μηνύματα και αποφθέγματα. Χαοτικές αντιλήψεις και ιδέες. Άλλες πιο γνωστές, άλλες εντελώς άγνωστες. Όλες όμως στα όρια της υπερβολής. Όλες στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ψέματος και αλήθειας.

Αφηγήσεις, Μουσική, Δίαυλος, 2022, 185 σελ.

Παγκόσμιος θόρυβος – Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Παγκόσμιος50 χρόνια Heavy Metal


Υπάρχει μια μορφή τέχνης που έχει προκαλέσει γενική πολεμική και εκδηλώσεις απέχθειας: Το heavy metal. Ένα μουσικό παρακλάδι της rock μουσικής, το οποίο εκφράζει μια μειονότητα “οπαδών”, των οποίων η ιδιοσυγκρασία δεν συμβαδίζει με τη στερεοτυπική κανονικότητα.

Το βιβλίο-λεύκωμα “Παγκόσμιος θόρυβος” πραγματεύεται 50 σημαντικά θέματα (όσα και τα χρόνια του heavy metal δηλαδή, καθώς συμπληρώνει σε λίγο καιρό μισό αιώνα ζωής), που σημάδεψαν αυτή τη μουσική και -κατ’ επέκταση- τον πολιτισμό και την κοινωνία. Τα θέματα ποικίλουν: Δολοφονίες, ακραίες συμπεριφορές και μουσικές εκφράσεις, θρησκευτικά συγκροτήματα, ασύλληπτα ρεκόρ!

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει στόχο να γράψει ξανά την ιστορία του heavy metal. Προσπαθεί μέσα από κριτική καταγραφή γεγονότων/στοιχείων, να παρουσιάσει πώς κατάφερε αυτή η μουσική να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της παγκόσμιας κοινότητας.

Τα πρωτότυπα σχέδια του βιβλίου έχουν σχεδιαστεί με τη μέθοδο dot drawing, -όλα έχουν γίνει με το χέρι και στη συνέχεια έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.

Περιέχει Βιβλιογραφία

Αφηγήσεις, Μουσική, Δίαυλος, 2018, 240 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δίαυλος