Γιώργος Ανδρίτσος

Γιώργος Ανδρίτσος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ανδρίτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Έζησε για χρόνια στο εξωτερικό και εργάστηκε ως οδηγός, μπάρμαν, DJ και μάνατζερ σε εστιατόρια-μπαρ στη Σκανδιναβία, την Αγγλία, την Τενερίφη και την Ισπανία. Το 2007 το βιβλίο του με τίτλο “A Little More Than Just Drinks & Cocktails”, διακρίθηκε για τη λογοτεχνική του αξία αποσπώντας το πρώτο βραβείο για το καλύτερο βιβλίο ποτών στον κόσμο στην έκθεση βιβλίου του Λονδίνου. Έχει κυκλοφορήσει σε Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Κεμπέκ, Ισπανία και Ελλάδα. Το 2010 ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη Βαρκελώνη, συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και πήρε το μεταπτυχιακό του στη δημιουργική γραφή από το Bath Spa University της Αγγλίας, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2013. Έκτοτε έκανε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη Νορβηγία, την Αγγλία, την Ισπανία και συνεχίζει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα. Έχει γράψει τη συλλογή ποιημάτων “Stop and listen”, volume Ι & ΙΙ. Σύντομα ολοκληρώνει το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει επιμεληθεί τη λογοτεχνική πραγματεία «Και το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας πηγαίνει στον… Bob Dylan», του Δημήτριου Π. Νάσκου.
Διηγήματα
Εδώ δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;) (2021), Αγγελάκη Εκδόσεις

Κοκτέιλ
Καλωσήρθατε στον κόσμο των κοκτέιλ (2010), Σύγχρονοι Ορίζοντες

Εδώ δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;) – Γιώργος Ανδρίτσος

Εδώ δεν


Μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον θεσμό της οικογένειας, της φιλίας και τις κλονισμένες σεξουαλικές σχέσεις. Με το άμεσο, απλό ύφος και με την κινηματογραφική τους ατμόσφαιρα, οι ιστορίες οικοδομούν ιδιαίτερους χαρακτήρες που αντιμαχόμενοι την πραγματικότητα που βιώνουν, ωθούνται στο χείλος της ύπαρξής τους. Με φόντο μια χώρα σε οικονομική κρίση, η κάθε ιστορία χαράζει με ειλικρίνεια και δυναμισμό τη δική της πορεία αφήνοντας μια αίσθηση δικαιοσύνης, αρμονίας και αισιοδοξίας.

Εδώ τίποτα δεν θυμίζει Αμερική. Εδώ δεν υπάρχει Χόλιγουντ, Λας Βέγκας ή Route 66 με μοτέλ χτισμένα στο πουθενά. Εδώ όλα φαντάζουν διαφορετικά. Εδώ, λοιπόν, δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;).

Μετάφραση: Σοφία Βεργίνη

Διηγήματα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2021, 394 σελ.

Καλωσήρθατε στον κόσμο των κοκτέιλ – Γιώργος Ανδρίτσος

Καλωσήρθατε


Αυτό το διασκεδαστικό και επαγγελματικό βιβλίο για ποτά και κλασικά κοκτέιλ δεν είναι απλώς μια συλλογή συνταγών -είναι ένα ανάγνωσμα που θα σας γοητεύσει και θα σας αγγίξει. Εκτός από τα κοκτέιλ, θα βρείτε όλη τη ζωντανή ιστορία, περιστατικά και χαρακτήρες που έχουν εμπνεύσει αυτή την υγρή μορφή τέχνης.

Οι γνώσεις και ο αγνός ενθουσιασμός του συγγραφέα για το αντικείμενο του είναι μεταδοτικά -από τη στιγμή που θα ανοίξετε αυτό το βιβλίο, θα σας είναι δύσκολο να το κλείσετε. Περιλαμβάνει επίσης χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα ανεφοδιάσετε το μπαρ σας, πώς θα κάνετε τα πάρτι σας καλύτερα και πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις παρενέργειες της μέθης, καθώς και οδηγίες βήμα προς βήμα για όλα τα κλασικά ποτά και τη δημιουργία των κοκτέιλ. Πρόκειται για ένα βιβλίο που σίγουρα πρέπει να υπάρχει στο ράφι του μπαρ ή της κουζίνας σας, όχι μόνο για τα πάρτι, αλλά και για τη δική σας διασκέδαση καθώς και τον πειραματισμό σας, και για εκείνα τα σημαντικά ρομαντικά βράδια για δύο!

Gourmand World Cookbook Awards 2007

Κοκτειλς, Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2010, 247 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Σύγχρονοι Ορίζοντες