Γιώργος Μπαλάσκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Μπαλάσκας γεννήθηκε το 1968 στον Μώλο Φθιώτιδας.
Η καταγωγή και των δυο γονέων του είναι από την Ανάβρα Λοκρίδας, όπου περνούσε μαζί με τον αδερφό του τις καλοκαιρινές διακοπές. Ως τα 33 του έμενε με την οικογένειά του στο Ίλιον Αττικής. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται μέχρι σήμερα, σε μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής. Κατοικεί στην Αγ. Παρασκευή, με την οικογένειά του.
Μυθιστορήματα
Ναυσικά (2021), Black Rows

Ναυσικά – Γιώργος Μπαλάσκας

Ναυσικά


“Όλες αυτές οι ιδέες που «ζύμωσαν» αυτόν τον φανταστικό κόσμο, δε δημιουργήθηκαν με παρθενογένεση, μα δε θα σταθώ στην πατρότητα. Το σημαντικότερο είναι να λειτουργήσει η φαντασία του «ωραίου» και να δοθούν τα ερεθίσματα για περισσότερα ελεύθερα όνειρα, ώσπου κάποια στιγμή να μας παρακινήσουν και να σπρώξουμε το «κάρο» της ανθρωπότητας, ώστε να ξεκολλήσει από τη «λάσπη».”

“Ακουμπώντας την παλάμη στην οθόνη του «ΑΤΜ», άνοιγε η λίστα με τα βιβλία που περιείχε. Επιλέγοντας αυτό της αρεσκείας μας, πατούσαμε «ανάληψη». Όταν το διαβάζαμε, το τοποθετούσαμε και πάλι στην ειδική υποδοχή, πατώντας «κατάθεση». Το μηχάνημα, το αποθήκευε και το ετοίμαζε για τον επόμενο αναγνώστη. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όσοι συμμετείχαν στις συναλλαγές, έβγαιναν όλοι κερδισμένοι.” “Ο μοναδικός δείκτης που θα μπορούσε ν’ αποτυπώσει την ανθρώπινη εξέλιξη, θα ήταν, αν υπήρχε, αυτός του «χρηματιστηρίου της ευτυχίας».”

Μυθιστόρημα, Black Rows, 2021, 280 σελ.

Πηγές: Biblionet, Black Rows

Please wait...