Γιώργος Χρηστέας

Ελληνες λογοτέχνες


Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Χρήστου Αποστολάκου

Γυναίκες του έρωτα
Ωμά, ρεαλιστικά και για γερά στομάχια, όπως οι γυναίκες του, τα διηγήματα του Γιώργου Χρηστέα ξετυλίγονται σαν ένα παραλήρημα reality χωρίς show. Ιστορίες σκληρές, αληθινές, χωρίς εξωραϊσμούς και φτιασιδώματα, χωρίς άλλοθι και διδάγματα, για το σεξ, την απόγνωση, τη βία, τον έρωτα.

Εταιρεία του έρωτα
Δύο φίλοι -ο Γιώργος, μια ζωή στην πλευρά των χαμένων και φευγάτος, ποιητής και ερωτιάρης, και ο Νώντας, κυνικός και ρεαλιστής, μάγκας και αδίσταχτος- ονειρεύονται να πιάσουν την καλή. Βάζουν μπροστά την εταιρεία του έρωτα και αναζητούν τους πελάτες για να τους προσφέρουν μία σειρά από ερωτικές υπηρεσίες. Για να προωθήσουν τα σχέδιά τους προσλαμβάνουν την Άρτεμη, μια γυναίκα απρόβλεπτη, γοητευτική και μυστηριώδη, που θα βυθίσει τους δύο άντρες σε μια δίνη πάθους, έρωτα και ζήλιας, με απρόβλεπτη κατάληξη…

Femme fatale
Εκείνη είναι η φαμ φατάλ, γυναίκα που σκοτώνει: ακαταμάχητη, γοητευτική και παθιασμένη, ερωτική και σκοτεινή, με εκρηκτικό παρελθόν κι αβέβαιο μέλλον… αληθινά μοιραία γυναίκα για κάθε άντρα που κάνει το λάθος να μπλεχτεί μαζί της.
Εκείνος είναι ένας ήσυχος άντρας, που ζει μια φυσιολογική ζωή, όταν κάποια στιγμή η φαμ φατάλ τον μπλέκει στα σατανικά σχέδιά της.
Τότε η ζωή του σε μια νύχτα καταστρέφεται, φεύγει κυνηγημένος απ’ τη χώρα και βουλιάζει. Κάποια στιγμή όμως θα γυρίσει, έτοιμος να κερδίσει πάλι τη ζωή του και να πάρει εκδίκηση. Τότε θα εμπλακεί σε μια ιστορία σκοτεινή, γεμάτη έρωτα και πάθος, ίντριγκες, σεξ και αίμα -μια ιστορία όπου τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνει και ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε βήμα.

Μυθιστορήματα
Εταιρεία του έρωτα (2000), Απόπειρα
Femme fatale (2004), Ωμέγα

Διηγήματα
Γυναίκες του έρωτα (1998), Απόπειρα
Ερωτικές και ζόρικες (1998), Οξύ

Πηγές: BiblioNet, Απόπειρα, Ωμέγα, Οξύ

28 views