Η μόνη επιλογή

Γιώργος Ντελάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ντελάκης έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, το “Έρωτας ή τίποτα” το 2012 από τις εκδόσεις myedition.gr και “Η μόνη επιλογή” το 2015 από τις εκδόσεις Όστρια.
Μυθιστορήματα
Έρωτας ή τίποτα (2012), myedition.gr
Η μόνη επιλογή (2015), Όστρια Βιβλίο

Η μόνη επιλογή – Γιώργος Ντελάκης

Η μόνη επιλογή


Υπάρχουν γεγονότα μοιραία, τα οποία συμβαίνουν εντελώς απρόσμενα επειδή είναι γραφτό να συμβούν, ή πρόκειται για καθαρά τυχαίες συμπτώσεις;
Πίσω από ό,τι αναπάντεχο ή παράδοξο μας συμβαίνει, κρύβεται κάποιο προμελετημένο σχέδιο του Θεού; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις η ηρωίδα του βιβλίου μέσα από τη συναναστροφή και τις συζητήσεις με έναν ξεχωριστό άντρα…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2015, 290 σελ.

Έρωτας ή τίποτα – Γιώργος Ντελάκης

Έρωτας ή τίποτα


Όσα και αν έχουν ειπωθεί για το θέμα των σχέσεων και του έρωτα, φαίνεται πως πάντα θα υπάρχουν οπτικές και πτυχές, ικανές να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτό το μυστήριο που κυριαρχεί στη ζωή μας. Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία που μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει, μας καθηλώνει. Είναι μια εμπειρία που μας κυριεύει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω μας. Όσο και αν η επιστήμη προσπάθησε να τον αιχμαλωτίσει και να τον αναλύσει στα εργαστήρια της, ερμηνεύοντάς τον ως απλή ερωτική επιθυμία και γενετήσιο ένστικτο, πρόκειται για ένα συναίσθημα πέρα και πάνω από μια απλή ερωτική επιθυμία. Στο βιβλίο “Έρωτας ή τίποτα”, ο ήρωας αναζητά τον απόλυτο έρωτα αρνούμενος να συμβιβαστεί με τίποτα κατώτερο.
Ο συγγραφέας υφαίνει τον ιστό της αφήγησης με δεξιοτεχνία και το ξετύλιγμα της ιστορίας αποκαλύπτει βαθυστόχαστες σκέψεις γύρω από το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων.

Μυθιστόρημα, myedition.gr, 2012, 288 σελ.

Πηγές: Biblionet, myedition.gr, Όστρια Βιβλίο