Γιώργος Γερομιχαλός

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Γερομιχαλός μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε λαμβάνοντας το πτυχίο χημείας καθώς και το διδακτορικό του στην κβαντική χημεία και βιοχημεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 25ετία ως ερευνητής, υπεύθυνος του εργαστηρίου κυτταροκαλλιεργειών, μοριακού μόντελινγκ και σχεδιασμού φαρμάκων στο Συμεωνίδειο Ερευνητικό Κέντρο και εσχάτως στο εργαστήριο βιοχημείας του τμήματος χημείας του Α.Π.Θ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στον επιστημονικό του τομέα, είναι τακτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει τύχει παγκοσμίων διακρίσεων για το επιστημονικό του έργο. Στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες συγκαταλέγεται η μουσική και η ζωγραφική. Με το μαγικό κόσμο του αργεντίνικου τάνγκο ήρθε σε πρώτη επαφή τα τελευταία χρόνια. Με τη συλλογή πεζών κειμένων και ποιημάτων “Στα μονοπάτια του τάνγκο” κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο της λογοτεχνίας και της ποίησης.

Στα μονοπάτια του τάνγκο – Γεώργιος Γερομιχαλός
Να χάνεσαι στην αγκαλιά του παρτενέρ. Να συντονίζεις τα βήματα με τη μουσική, να βρίσκεις την ισορροπία του σώματος. Να αποκωδικοποιείς τον εσωτερικό σου κόσμο, ξεδιπλώνοντάς τον στο δάπεδο μιας μιλόνγκα καθώς ανοίγεις την αγκαλιά σου στον παρτενέρ. Να χαλαρώνεις από την ένταση του χρόνου, της ζωής, μα συγχρόνως να αισθάνεσαι πως περπατάς σε τεντωμένο σχοινί, ετοιμάζοντας το κορμί σου για τις πιο απρόσμενες εντάσεις. Αφήνοντας την ψυχή σου ελεύθερη να ταξιδέψει στον κόσμο… του ονείρου.

Ποίηση και πεζά, Bookstars – Γιωγγαράς, 2016, 257 σελ.

Η Οδύσσεια της ψυχής – Γεώργιος Γερομιχαλός
Μεσ’ απ’ τα ποιήματα σκιαγραφείται η περιπέτεια της ψυχής μέσα στο χωροχρόνο, στην προσπάθειά της να δώσει λόγο στο άφατο, μορφή στο άυλο, σε μια εσωτερική πορεία αυτογνωσίας.
Παρασυρμένη από της Κίρκης τη σαγήνη, σηματοδοτώντας το δρόμο που θα διαλέξει μπροστά στο σταυροδρόμι των εμπειριών. Ο ύμνος προς τη ζωή δεν καθρεφτίζει παρά την αναγνώριση του αιώνιου που φυλακισμένο κατοικεί στο ανθρώπινο σώμα και θ’ απελευθερωθεί, περνώντας τελικά μέσ’ απ’ τις πύλες του θανάτου στην αιώνια ζωή.

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2016, 134 σελ.

Οδοδείκτες – Γεώργιος Γερομιχαλός
Οι “Οδοδείκτες” ως ορόσημα στην ατραπό της ζωής, ενθαρρύνουν και φωτίζουν τους οδοιπόρους στο δρόμο προς την πνευματική τους τελείωση. Νέες σκέψεις να φωτίζουν τη ζωή τους, μέτοχοι να γίνουν της απόλυτης γνώσης, κοινωνοί της μαγείας του κόσμου. Στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής. Οι οδοδείκτες να γίνουν οι πραγματικοί φάροι στη φουρτουνιασμένη θαλασσοταραχή της ζωής, προς μια μυστηριακή αναγέννηση του ανθρώπου, στο ον με τις θεϊκές ιδιότητες που προορίζεται να γίνει.

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 220 σελ.

Ο κήπος των αισθήσεων – Γεώργιος Γερομιχαλός

Ανθολογία ερωτικής ποίησης


Στο μαγικό κήπο της αγάπης οι ψυχές καρτερικά προσμένουν να βρεθούν η μια δίπλα στην άλλη. Τον έρωτα να υφάνουνε στης μοναξιάς τα διάφανα τα πέπλα. Η στιγμή που δυο καρδιές γίνονται μία. Έλα έρωτα, φτερά δώσε στα όνειρά τους. Ένα άγγιγμά σου προσμένουν στα βάθη της καρδιάς, τα βλέμματα να αιχμαλωτίσουν, στο βυσσινόκηπο της αγάπης. Σε σοκάκια στενά τα χνάρια ν’ ακολουθήσουν των άστρων σε μονοπάτια μυστικά. Της άνοιξης να τραγουδήσουν την ευωδιά με τ’ άλικα χείλη της φωτιάς.

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 130 σελ.

Ερωτικά σονέτα – Γεώργιος Γερομιχαλός

Ανθολογία ερωτικής ποίησης


Έρωτας, το πιο δυνατό συναίσθημα που νιώθει ο άνθρωπος εκφράζοντας όλο το βάθος των συναισθημάτων, της ευαισθησίας και των σκέψεων του, όσο τίποτ’ άλλο. Έρωτας ανεξάντλητος, ακατάβλητος και άλκιμος, που το ασυγκράτητο φλέγει πάθος. Άγγελος του πόθου που την ακατανίκητη εξυφαίνει έλξη μεταξύ των ανθρώπων. Έρωτας, ανεξιχνίαστος, μυστικιστικός ιεροφάντης-μυσταγωγός σε αναζητήσεις υπαρξιακές, απόκρυφες και αρχετυπικές, με προεκτάσεις μεταφυσικές που του έδινε και η Διοτίμα στο Συμπόσιο του Πλάτωνα.

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 130 σελ.

Ποίηση
Στα μονοπάτια του τάνγκο (2016), Bookstars – Γιωγγαράς
Η Οδύσσεια της ψυχής (2016), Bookstars – Γιωγγαράς
Οδοδείκτες (2017), Bookstars – Γιωγγαράς
Ο κήπος των αισθήσεων (2017), Bookstars – Γιωγγαράς
Ερωτικά σονέτα (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς