Γιώργιος Καραγιαννίδης

Γιώργιος Καραγιαννίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργιος Κ. Καραγιαννίδης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου το 1963.
Είναι καθηγητής ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2000 έως τον Ιούνιο του 2004 εργαζόταν σαν Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπισης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από το 2004 έως το 2009 ήταν Επικ. Καθηγητής, από το 2009 έως τον Μάιο του 2014 ήταν Αναπ. Καθηγητής και από τον Μάιο του 2014 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχν. Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματες Ψηφιακές Επικοινωνίες, Συνεργάσιμα συστήματα επικοινωνίας, Ασύρματες οπτικές επικοινωνίες, Δορυφορικές επικοινωνίες, Τηλεπικοινωνιακά συστήματα πολλαπλών εισόδων και εξόδων, κ.λ.π.
Ήταν Editor for Fading Channels & Diversity στο διεθνές περιοδικό IEEE Transactions on Communications, στο IEEE Communications Letters και EURASIP Journal of Wireless Communications & Networking.
Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Editor-in-Chief στο διεθνές περιοδικό IEEE Communications Letters.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Senior Member του IEEE.
Το 2015 συγκαταλέχτηκε στην παγκόσμια λίστα των 3000 επιστημόνων-ερευνητών του ιδρύματος Thomson Reuters που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή κατά την προηγούμενη χρονιά.
Το ιστορικό μυθιστόρημα “Η καρδιά μου το όπλο σου” είναι η πρώτη του λογοτεχνική συγγραφική προσπάθεια.
Μυθιστορήματα
Η καρδιά μου το όπλο σου (2022), Αρμός

Δοκίμια-Μελέτες-Τηλεπικοινωνίες
Κινητή τηλεφωνία (1997), Παπασωτηρίου
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα (2009), Τζιόλα
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα (2010), Τζιόλα

Συλλογικά έργα
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα (2016), Τζιόλα
Τηλεπικοινωνιακά συστήματα (2017), Τζιόλα

Η καρδιά μου το όπλο σου – Γιώργος Καραγιαννίδης

Η καρδιά μου


Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.
Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999. Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.
Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Μυθιστόρημα, Αρμός, 2022, 354 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός