Γιώργος Καρράς

Ελληνες λογοτέχνες
Γιώργος Καρράς, aka Μάριος Αντύπας, aka Strange Attractor.
Από την εθελούσια εξορία της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στο επίπλαστα λαμπερό Μαϊάμι, στα «φροζιασμένα μπιλοζίρια» του Καναδά των φοιτητικών του χρόνων, με μια ενδιάμεση στάση στις μεγάλες πιένες της Πλατείας Ναυαρίνου, ο Γιώργος Καρράς μετράει πάνω από μισό αιώνα αχόρταγης κατανάλωσης εμπειριών και γνώσεων. Όταν δε διαβάζει αμέτρητα βιβλία υπό το άγρυπνο βλέμμα των τετράποδων φίλων του, ανακαλύπτει νέα στέκια για τσιπουροκατανύξεις, εμβαπτισμένες στη φιλοσοφία, την κβαντική φυσική και την παλιά καλή ροκ μουσική. Ποταπός προφήτης του Ελληνικού διαδικτύου, τυπωμένος συγγραφέας και, ίσως πάνω από όλα, αντισυμβατικά σπουδαίος οικογενειάρχης.
Μυθιστορήματα
Ο Ρομπέν των αστών (2019), Νέα Διάσταση

Ο Ρομπέν των αστών – Γιώργος Καρράς
Ο Μάρκος Σερέτης άφησε με την πένα του ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη δημοσιογραφική σκηνή της μεταπολίτευσης, ξεσκεπάζοντας τρανταχτά σκάνδαλα και στέλνοντας στην φυλακή ή την πολιτική εξορία κάθε διαπλεκόμενο που έπεφτε στα χέρια του. Έτσι, κέρδισε τον τίτλο του υπερασπιστή των νοικοκυραίων απέναντι στη διαφθορά, ένας σύγχρονος “Ρομπέν των Αστών”.

Μια αναπάντεχη ευκαιρία για ένα ακόμα ζουμερό θέμα θα τον πείσει να διαβεί τον επαγγελματικό του Ρουβίκωνα και να εκθέσει για πρώτη φορά τον εαυτό του στην τηλεόραση. Μια κίνηση που θα ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής και θα τον οδηγήσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για το ρεπορτάζ της ζωής του.

Μυθιστόρημα, Νέα Διάσταση, 2019, 300 σελ.

Πηγές: Biblionet, Νέα Διάσταση, newdimension.gr