Γιώργος Κουτσούκος

Γιώργος Κουτσούκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Κουτσούκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Μένει στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.
Μυθιστορήματα
Το σχέδιο (2003), Κέδρος
Φιλί στη θαλάμη (2007), Νεφέλη
Ενυδρείο (2014), Κίχλη

Βραβεία-Διακρίσεις
Ενυδρείο – Βραβείο Νέου Λογοτέχνη – Περιοδικό “Κλεψύδρα” / “Έναστρον” (2015)

Ενυδρείο – Γιώργος Κουτσούκος

Ενυδρείο


Με φόντο την Αθήνα της κρίσης, ο ήρωας του βιβλίου αναζητεί τον έρωτα στους δρόμους της πόλης. Περιπλανάται σε οδούς, λεωφόρους και πλατείες, ακολουθώντας άγνωστες γυναίκες, τις οποίες προσεγγίζει με τον δικό του, ιδιόμορφο τρόπο. Η αναζήτησή του θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Με λεπτή ειρωνεία και αυτοσαρκασμό, ο Παύλος Καρτίνης περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο όσα βλέπει περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας. Μιας Αθήνας που βουλιάζει, που κάθε μέρα είναι ίδια και διαφορετική, αποκρουστική και γοητευτική. Προσπαθεί να επιπλεύσει σ’ ένα σκηνικό σκληρού νουάρ, αλλά οι δρόμοι-ποταμοί τον παρασύρουν στη δίνη τους.

Η εμμονική αναζήτηση του ερωτικού αντικειμένου του πόθου κινεί την πλοκή σε τζαζ ρυθμό, ενώ μέσα από τις ρωγμές της καθημερινότητας αναδύονται θραύσματα των πιο μύχιων επιθυμιών· θραύσματα από τον κόσμο του ονείρου.

Βραβείο Νέου Λογοτέχνη – Περιοδικό “Κλεψύδρα” / “Έναστρον” (2015)

Μυθιστόρημα, Κίχλη, 2014, 160 σελ.

Φιλί στη θαλάμη – Γιώργος Κουτσούκος

Φιλί στη θαλάμη


Μάριος Καρτίνης. Αστρολόγος-χαρτομάντης. Τυχοδιώκτης. Βλέπει τ’ άστρα μέσα από ένα ημιυπόγειο δυάρι στην Κυψέλη. Τα βλέπει και τα διαβάζει για λογαριασμό των πελατών του, στους οποίους πουλά κλεφτές ματιές στο μέλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου. Ή τουλάχιστον έτσι τους έχει πείσει…

Μια καινούρια πελάτισσα, η Καίτη, μπαίνει σφήνα στη ζωή του. Τον γοητεύει. Και του αφήνει στα χέρια ένα κομπολόι από φόνους, τους οποίους ο αστρολόγος προσπαθεί να εξιχνιάσει.

Μάριος Καρτίνης. Μια μοναχική φιγούρα, που γλιστρά στους βρόμικους δρόμους της μεγάλης πόλης. Ένα σύγχρονο, ιδιόμορφο νουάρ μυθιστόρημα, μπουνιά και χάδι στην κοιλιά της Αθήνας.

Μυθιστόρημα, Νεφέλη, 2007, 242 σελ.

Το σχέδιο – Γιώργος Κουτσούκος

Το σχέδιο


Ο Παύλος ζει στη Αθήνα. Μέσα σ’ αυτή τη μοναχική πόλη δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι μόνος του. Παρ’ όλους τους ανθρώπους που ζουν μαζί του, που κινούνται γύρω του. Δουλεύει σ’ ένα τυροπιτάδικο και είναι τακτικός θαμώνας των μπουρδέλων, στα οποία τρώει όλα του τα λεφτά.
Δύο γυναίκες μπαίνουν ξαφνικά στη ζωή του: η Μάρα, η γειτόνισσα, και η Άννα, η πόρνη. Η παρουσία τους τον σπρώχνει σ’ ένα στρόβιλο γεγονότων, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Ο Παύλος αφήνεται: “Τα πόδια τον ήξεραν το δρόμο. Θα με πήγαιναν εκεί που έπρεπε, αρκεί να μην έκανα ηλίθιες ερωτήσεις. Ναι, είναι φοβερά ενοχλητικές οι ηλίθιες ερωτήσεις. Φέρνουν εμετό”.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2003, 243 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κίχλη, Κέδρος, Νεφέλη

Please wait...