Γιώργος Μωύσογλου

Ελληνες λογοτέχνες


Όταν έδυσε ο ήλιος, ανέτειλε η αγάπη
Μια αληθινή ιστορία
Το λουλούδι αυτό κράτησέ το. Να ξέρεις πάντα θα σ’ αγαπώ. Δεν πρόκειται να σε πληγώσω. Θέλω πάντα να είσαι καλά. Να προσέχεις στη ζωή σου. Μου χάρισες όμορφες στιγμές και το καλύτερο δώρο. Το γιο μας. Αν πιστέψεις ότι έκανες λάθος εγώ θα σε περιμένω να ξαναζήσουμε μαζί ευτυχισμένοι. Δε σε πρόδωσα ποτέ… Φεύγω απ’ τη ζωή σου αφού έτσι το θέλησες. Καλή τύχη. Δε σου κρατώ κακία.

Σιδερένια θέληση
Είναι το μυθιστόρημα που παρουσιάζει την ιστορία ενός παράνομου και παράφορου έρωτα. Μια αγάπη που δεν πρόφτασε να ανθίσει γιατί οι αυστηροί ανθρώπινοι νόμοι την καταπάτησαν.
Μια γυναίκα που πλήρωσε σκληρά και βάναυσα το τίμημα να γίνει πρόωρα μάνα φέρνοντας στον κόσμο μιας σκληρής και απάνθρωπης κοινωνίας το μονάκριβο παιδί της καρπό της παθιασμένης της αγάπης για έναν άνδρα που έμελε να χαράξει ανεξίτηλα την μορφή του στην καρδιά της.
Ένας νέος άνδρας που με όπλα την ευχή της μάνας και την καυτή επιθυμία του να ψάξει να βρει τον χαμένο του πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ και να της τον φέρει πίσω πριν εκείνη φύγει για το μεγάλο
ταξίδι χωρίς επιστροφή από τον κόσμο αυτό. Αντίπαλοι του ο χρόνος και η αδιαφορία των ανθρώπων.
Η μοίρα ενός διάσημου γιατρού που οι τύψεις της συνειδήσεως του για την ζωή που δεν έζησε τον κατάντησαν αλκοολικό και περιφρονημένο από όλους. Στην κρισιμότερη στιγμή της ζωής του θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα τρομερό δίλημμα όταν ένα τροχαίο ατύχημα θα του αποκαλύψει μια φοβερή αλήθεια.Τα παιχνίδια της ζωής που άλλοτε κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους και άλλοτε πολύ ευτυχισμένους.

Το ηλιοβασίλεμα μιας αγάπης
Μια αληθινή ιστορία
”Σ’ αγαπώ Γιώργο” ήταν τα τελευταία λόγια που ψιθύρισε η Νίκη λίγο πριν τον τραγικό θάνατό της στον άνδρα που την έκανε να νιώσει αυτό που χρόνια πάλευε μέσα της να καταλάβει σ’ έναν γάμο που η φθορά του χρόνου την είχε αγγίξει περισσότερο από εκείνον που προσπαθούσε απεγνωσμένα για να σώσει την οικογένειά του.
Συγκλονισμένος και γεμάτος πόνο ο Γιώργος ορκίστηκε πάνω από το σώμα της νεκρής πια γυναίκας του να προσφέρει αγάπη και στοργή στο μονάκριβο παιδί τους, τον Δημήτρη, αλλά και της μάνας που δεν θα ξανάβλεπε ποτέ πια αλλά θα ζούσε στην παιδική του καρδιά για πάντα.
Πατέρας και γιος θα έδιναν μια συγκλονιστική μάχη ζωής και επιβίωσης στην σκιά όμως της μεγάλης αγάπης της Μαρίας της γυναίκας που αγάπησε αληθινά τον Γιώργο αλλά έπρεπε να κερδίσει και την αγάπη του Δημήτρη και να αναπληρώσει το κενό της πραγματικής του μάνας.
Στην προσπάθειά της αυτή η Μαρία θα ζήσει μια συναρπαστική περιπέτεια αντιμετωπίζοντας την ζήλεια και τον φθόνο της Ζέτας, της καλύτερης φίλης της με απρόβλεπτες διαστάσεις ενώ ένα μεγάλο δίλημμα θα βασάνιζε το μυαλό της.
Έπρεπε να θυσιάσει μέχρι τέλους την ζωή της αλλά και την ευτυχία της προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της ή όχι; Γιατί η Αγάπη είναι η μελωδία της Ευτυχίας που όλες οι Καρδιές την ονειρεύονται αλλά λίγες μπορούν και την ζούν αληθινά.

Η πεθερόπληκτη
Φίλες μου Πεθερόπληκτες αλλά κι εσείς που έχετε όπως λέτε…καλές πεθερές ή πρόκειται να αποκτήσετε πεθερές διαβάστε την ιστορία μου γιατί θα σας βοηθήσει και στο δικό σας αγώνα απελευθέρωσης από το σύνδρομό της. Γιατή η καλή μπορεί εύκολα να γίνει κακιά πεθερά και να χρειαστείτε τη βοήθειά μου.
Και μη ξεχνάτε ποτέ πως και οι Πεθερόπληκτες… έχουν ψυχή!

Μην πλησιάζεις
Μια γυναίκα διαφορετική, απρόβλεπτη και εγκλωβισμένη από τα συμπλέγματα της ψυχικής της υπόστασης. Ο κόσμος της διαφορετικός, ζει για τις συνεχείς εναλλαγές και όχι τις μόνιμες επιλογές, ανήκει προσωρινά στον έρωτά του, φεύγει και χάνεται σπάζοντας τις αλυσίδες της καρδιάς της. Η δική της λογική ξεχωριστή. Καμιά αγάπη δεν την κρατάει. Άνεμος η ζωή της, ένα αερικό που μέσα από φωτιές καταφέρνει να ισορροπεί στο σύμπαν.
Αγγελική, μια γυναίκα μ’ ένα δυναμικό και αδέσμευτο χαρακτήρα. Ανεξάρτητη, ελεύθερη, ονειροπόλα ζει όμως στην σκιά του παρελθόντος που σημάδεψε την ψυχή της. Κοντά της η Βασιλική, το αγαπημένο της πλάσμα στήριγμα στην περιπετειώδη ζωή της. Μια μάνα κι ένα παιδί σε μια διαρκή περιπλάνηση σε μονοπάτια ενός ξεχωριστού κόσμου.

Μυθιστορήματα
Όταν έδυσε ο ήλιος, ανέτειλε η αγάπη (2003)
Σιδερένια θέληση (2007)
Το ηλιοβασίλεμα μιας αγάπης (2009)
Η πεθερόπληκτη (2010)
Μην πλησιάζεις (2015)

Πηγές πληροφοριών: BIBLIONET, Δυάς Εκδοτική