Γιώργος Μυλωνάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Μυλωνάς γεννήθηκε στο χωριό Αλώνια του νομού Πιερίας και σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στην Ελλάδα και τη Γαλλία.
Πέντε θεατρικά του έργα έχουν ανέβει με μεγάλη επιτυχία σε κεντρικά θέατρα των Αθηνών. Από το 1972 εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Στον ελληνικό κινηματογράφο σκηνοθέτησε 30 ταινίες και έγραψε 70 σενάρια. Αρκετές ήταν οι ταινίες του που ξεχώρισαν για τη μεγάλη αποδοχή τους από το κοινό. Στο χώρο της τηλεόρασης έγραψε και σκηνοθέτησε δώδεκα τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων κατά τα έτη 1987-1990 και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά τα έτη 1996-1999. Από το 1999 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων Σκηνοθετών-Σεναριογράφων. Από το 1994 είναι καθηγητής Σκηνοθεσίας των σχολών ΑΚΤΟ.
Μυθιστορήματα
Μέλι στο κορμί της (2001), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
www.eleni-oneira.gr (2007), Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έγκλημα στο κοινοβούλιο (2012), NovelBooks

Ημερολόγια
Ενεργειακό ημερολόγιο ευτυχίας 2011 (2010), Geom

Έγκλημα στο κοινοβούλιο – Γιώργος Μυλωνάς
Όταν η κυβερνητική ελίτ αρνείται να δει την πραγματικότητα, όταν η εξάρτηση ωθεί τους εξουσιάζοντες σε τυχοδιωκτισμό, όταν η μεγάλη ταπείνωση οδηγεί σε εξευτελισμό, τότε στη ζοφερή περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενεργοποιείται το ένστικτο της κοινωνικής αυτοσυντήρησης και έρχεται η ώρα του αστυνόμου Σάββα Βρανά να δώσει λύση στο πιο σκοτεινό πολιτικό έγκλημα. Η δολοφονία του συμβούλου του πρωθυπουργού, Δαυίδ Κοέν, γίνεται αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια σχέσεις και εξαρτήσεις ενός κόσμου που παραπαίει ανάμεσα στο προσωπικό συμφέρον και τη ματαιοδοξία του, προσφέροντας μόνο θλίψη και απόγνωση, μετατρέποντας έτσι το κοινωνικό τοπίο σε πυρακτωμένη λάβα οργής.

O πολιτικός θάνατος έχει πλέον κατακλύσει την ατμόσφαιρα με χθόνιες οσμές και πράξεις
που έχουν ξεπεράσει την ύβρη.
Αργά ή γρήγορα, στους περισσότερους πολιτισμούς έρχεται εποχή πόνου και δυστυχίας.
Ο άνθρωπος προβάλλει μέσα στο κοσμικό σύμπαν την αρτιγενή του απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη.
Κι όταν, απ’ το απώτερο διάστημα, η μεγεθυμένη ηχώ της ίδιας του της φωνής γυρνά πίσω σε αυτόν
ως υπόσχεση τιμωρίας για τους ενόχους, τότε αντλεί απ’ αυτό θάρρος και ασφάλεια.
Γ.Μ.

Μυθιστόρημα, NovelBooks, 2012, 391 σελ.

Ενεργειακό ημερολόγιο ευτυχίας 2011 – Γιώργος Μυλωνάς

Θετικές δηλώσεις & πνευματικές επιβεβαιώσεις για να βιώνουμε τον ανώτερο φωτεινό εαυτό μας, κάθε μέρα!


Ένα υπέροχο, ενεργειακό και ενεργοποιημένο Ημερολόγιο ευτυχίας για το έτος 2011!

Που αποπνέει και εκφράζει θετική ενέργεια, γεμάτο πνευματικές, θεραπευτικές και φωτεινές ιδέες και εμπνεύσεις!

Περιλαμβάνει 365 Θετικές δηλώσεις, μια για κάθε μέρα του έτους, και 13 διαλογισμούς, ένα για κάθε μήνα του έτους και ένα δέκατο-τρίτο, ειδικό και ιδιαίτερο, διαλογισμό που ονομάζεται “Ενεργοποίηση του Νέου Έτους” .

Το Ενεργειακό Ημερολόγιο Ευτυχίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και πρωτίστως ως ατζέντα, για να γράψετε τις εργασίες και τις υποχρεώσεις της κάθε μέρας αλλά και δικές σας σκέψεις και εμπνεύσεις. Στην εισαγωγή υπάρχουν περισσότερες οδηγίες καθώς και ενεργειακές / πνευματικές συμβουλές.

Ημερολόγιο, Geom, 2010, 420 σελ.

www.eleni-oneira.gr – Γιώργος Μυλωνάς
Η σχέση μου με την Ελένη ξεκίνησε σαν ένας ζωντανός εφιάλτης, μια ερωτική εμμονή που με οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην τρέλα. Όλα συνηγορούσαν στο διασυρμό μου: πολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές αντιδικίες, κομματικές ίντριγκες.

Στη συνέχεια, αυτή η σχέση άρχισε να διαβρώνεται κάτω από περίεργες και σκοτεινές συνθήκες. Τα απρόοπτα που μας συνέβησαν άγγιζαν τα όρια του μεταφυσικού σαν ανεξήγητα όνειρα. Όλα αυτά, όμως, φόρτωναν με πισώπλατα μαχαιρώματα το ήδη βεβαρημένο παρελθόν μου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2007, 310 σελ.

Μέλι στο κορμί της – Γιώργος Μυλωνάς
…Ήταν παράξενο και ανεξήγητο πώς το κορμί της λειτουργούσε αυτόνομα και ανεξέλεγκτα, πέρα απ’ τις επιταγές που το μυαλό και η καρδιά της καθόριζαν. Ένιωθε άλλα να θέλει η καρδιά και άλλα να ποθεί το κορμί και αφηνόταν να σπαράζεται από δύο διεκδικητές που τη διαμέλιζαν χωρίς να μπορεί να βγάλει την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας.
Εποχή δικτατορίας, κοινωνικές ανισότητες και κρυμμένα πάθη σε χώρους και χρόνους που όλα μπορεί να συμβούν… Τι είναι ο άνθρωπος; Θηρίο ανήμερο, σαρκοφάγο του κερατά, που, όταν δε βρίσκει να χωνέψει σάρκες άλλων, χωνεύει τις δικές του και χάνεται…
Παίζοντας πότε με το παρόν και πότε με το παρελθόν, η ηρωίδα του βιβλίου, ένα πρόσωπο κυρίαρχο που άλλο δείχνει και άλλο είναι, μας οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2001, 256 σελ.

Πηγές: Biblionet, NovelBooks, Geom, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη