Γιώργος Ν. Σιώμος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Σιώμος γεννήθηκε το 1949 στη Λόχμη Γρεβενών.
Εργάστηκε στη ΔΕΗ τριάντα δύο χρόνια ως ηλεκτρολόγος υπομηχανικός. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει στη Βέροια. Τα διηγήματα με τίτλο “Ο κορυδαλλός” είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Ο κορυδαλλός – Γιώργος Ν. Σιώμος
“Το απόγευμα, την ώρα που γέρνει ο ήλιος στον Κουτσόραχο και κατακερματίζεται το φως, τότε που θες να κλάψεις χωρίς να ξέρεις το γιατί, τότε που επιστρέφουν όσοι έχουν φύγει, φάνηκε κι ο Λιάρης να έρχεται από δυτικά, με όλα τα κουρέλια, στο σπίτι του σφαγέα του.”

Δεκαεννιά ιστορίες προσπαθούν να αναστήσουν μιαν εποχή (1950-1967) κι έναν τρόπο ζωής που χάθηκε για πάντα.

Διηγήματα, Αλεξάνδρεια, 2012, 155 σελ.

Το παράπονο του Εμμανουήλ Παπά – Γιώργος Ν. Σιώμος
Ο Εμμανουήλ Παπάς βγαίνει από τις πινακίδες της οδού που του έχουν αφιερώσει και συναντά τον Τάσο Καρατάσο στον ανδριάντα του. Περπατούν, συζητούν, και θυμούνται τα γεγονότα της επανάστασης του ’21. Μαζί τους είναι και ο καθηγητής της αρχαιολογίας Μανώλης Ανδρόνικος. Την ίδια στιγμή, στο άλσος, ένας οικοδόμος με το σκεπάρνι του, βοηθάει τον περιπατητή που αναζητά τον κότσυφα στην κορυφή του πεύκου, να ξεκαρφώσει μια σπάνια λέξη και να τελειώσει ένα ποίημα που κρέμονταν σακάτικο για μέρες.

Διηγήματα, Γαβριηλίδης, 2014, 205 σελ.

Ο κόκκινος σπάγκος – Γιώργος Ν. Σιώμος
Από το μπουάτ μιας γωνίας των γραφείων ξεκινούσε ένας κόκκινος σπάγκος, τρυπούσε τον τοίχο κατά μήκος, περνούσε κάτω από το μπαλκόνι, διέσχιζε εναέρια τον κεντρικό δρόμο, και κατέληγε απέναντι στο ξυλουργείο του Λευτέρη, ο οποίος ροκάνιζε μια πόρτα, ενώ ο βοηθός του κρατούσε στα χέρια του δυο σκουριασμένους μεντεσέδες.

Διηγήματα, Αλεξάνδρεια, 2017, 128 σελ.

Διηγήματα
Ο κορυδαλλός (2012), Αλεξάνδρεια
Το παράπονο του Εμμανουήλ Παπά (2014), Γαβριηλίδης
Ο κόκκινος σπάγκος (2017), Αλεξάνδρεια

Πηγές: Biblionet, Αλεξάνδρεια, Γαβριηλίδης