Γιώργος Παπαλέξης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Παπαλέξης γεννήθηκε το 1981 στο Αγρίνιο.
Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων, ειδικεύθηκε στην οφθαλµολογία στην Αθήνα και τώρα δραστηριοποιείται επαγγελµατικά στη Θεσσαλονίκη. “Το Άγνωστο” είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.
Μυθιστορήματα
Το άγνωστο (2020), Εκδόσεις Πηγή

Το άγνωστο – Γιώργος Παπαλέξης
“Ευτυχώς που µε βρήκατε. Δεν νοµίζω πως θα άντεχα άλλη µια µέρα µέσα σε αυτήν την κόλαση που ονοµάζεται Νέα Υόρκη. Τα πράγµατα είναι εκτός ελέγχου εδώ και δύο εβδοµάδες, από τότε που εµφανίστηκε αυτό το πράγµα…”

Όταν ένα παράξενο αντικείµενο εµφανίζεται ξαφνικά στον ουρανό, κανείς δεν είναι προετοιµασµένος για τις συνέπειες που αυτό θα προκαλέσει. Η µαύρη σφαίρα απλά περιφέρεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, χωρίς να συµµετέχει στο χάος και την καταστροφή που συντελείται από κάτω της. Τουλάχιστον στην αρχή. Κανείς δεν ξέρει τι είδους κατασκεύασµα είναι αυτό, κανένας δεν γνωρίζει από πού ή γιατί ήρθε. Μόνο κάποιοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά ακόµα και αυτοί δεν ξέρουν τίποτα. Όλοι στέκονται ανήµποροι και φοβισµένοι µπροστά στο άγνωστο. Γιατί οι ανατροπές που συµβαίνουν είναι συνεχόµενες και τροµακτικές. Και την πραγµατική αλήθεια τη γνωρίζει µόνο ένας. Τελικά, τίποτα µα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Μια δυστοπική περιπέτεια ανάµεσα στην αισθητική των κλασσικών του Φανταστικού όπως του Philip K. Dick και το ύφος πλοκής του “World War Z”.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 164 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή