Γιώργος Πουρλιάκας

Γιώργος Πουρλιάκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Πουρλιάκας γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Από μικρός ήταν ένα κλειστό άτομο, που πάντα εμπνεόταν από ταινίες δράσεις και χαρακτήρες βιβλίων μυθολογίας. Όσο μεγάλωνε καταλάβαινε την κλίση στη δημιουργία ιστοριών με θέμα τη φαντασία. Ο “Μυστικός πόλεμος” πρωτογράφτηκε περίπου στα μέσα του 2000. Ασχολείται παράλληλα με την αρθρογραφία σε διάφορα blogs και με το internet marketing.
Μυθιστορήματα
Μυστικός πόλεμος (2016), Εκδόσεις Πηγή

Μυστικός πόλεμος – Γιώργος Πουρλιάκας

ΜυστικόςΕπιχείρηση Σίσυφος


Ο Κίμωνας Μεταλληνός είναι ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής από την Αθήνα. Αντικοινωνικός, κλειστός και με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όμως, μετά την επιβίωσή του από μια έκρηξη σε μια μεγάλη οδό, θα αλλάξει. Τα οράματα από την αρχαία μυθολογία θα κατακλύσουν τα όνειρά του. Οι αισθήσεις του θα περάσουν σε ένα υπερφυσικό πεδίο. Ο Κίμωνας θα πολεμήσει ενάντια στον χρόνο για να βρει και να σταματήσει ένα σκοτεινό σχέδιο με στόχο την Αθήνα. Η προσπάθειά του αυτή θα τον κάνει εμμονικό και στο διάβα του θα προκαλέσει την τύχη του, τους άγνωστους εχθρούς του, αλλά και το αίμα αυτών που θα τον ακολουθήσουν ή θα βρεθούν στον δρόμο του.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Σόνια Μοναστηράκη, μια δεκαοκτάχρονη κοπέλα, κυνική, αυτοκαταστροφική και ερμαφρόδιτη, θα μπει -άθελά της στην αρχή- σ’ ένα υπόγειο παιχνίδι. Μια απειλή έρχεται για την Αμερική και η Σόνια θα παίξει κομβικό ρόλο, όταν θα μάθει ότι η κοπέλα που νόμισε για νεκρή μπορεί και να είναι ζωντανή. Το πάθος της θα την οδηγήσει στα χέρια Βόσνιων τρομοκρατών, Μεξικανών εμπόρων ναρκωτικών και της CIA. Η ίδια δεν θα διστάσει να αλλάξει στρατόπεδα και να προβεί σε τερατώδεις αποφάσεις, προκειμένου να επιβιώσει και να βρει την αλήθεια.
Δύο φαινομενικά διαφορετικές υποθέσεις. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Κι όμως, συνδέονται. Γιατί όταν ματώνει ο ένας, ματώνει και ο άλλος μ’ έναν παράδοξο τρόπο. Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη και πριν το τέλος οι δύο ήρωες θα καταλάβουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει. Μόνο τα αποτελέσματα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 456 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή