Γιώργος Ψαρογιάννης

Γιώργος Ψαρογιάννης

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ψαρογιάννης είναι Θεατρικός συγγραφέας, λογοτέχνης και φωτογράφος.
Έχει τον όμορφο ιστότοπο: Γιώργος Ψαρογιάννης.
Μυθιστορήματα
Η λάμψη της πρώτης ματιάς! (2021), Οσελότος

Ποίηση
Σκουριασμένα Περίστροφα

Θεατρικά έργα
….Δύο ουτοπίες και μία ψευδαίσθηση… (2017), Οσελότος

Η λάμψη της πρώτης ματιάς! – Γιώργος Ψαρογιάννης

Η λάμψη της πρώτηςΈνα μυθιστόρημα ύμνος στο μεγαλείο του απρόσμενου έρωτα


Όταν η στιγμή δεν έρχεται απλά για να υπάρξει, να φύγει και να προσπεράσει! Όταν η εικόνα του άλλου μέσα σου γίνεται εμμονή! Όταν το συναίσθημα μπορεί να αντέξει στην σύγκρουση, με τα στερεότυπα και το κοινωνικό κατεστημένο! Τότε και μόνο μπορείς να ξεστομίσεις την μεγάλη κουβέντα και να πεις, είμαι ερωτευμένος. Μια κουβέντα που μπορεί η ίδια από μόνη της να σε ταξιδέψει, να σε μεταφέρει σε ένα ονειρικό κόσμο και να σε κάνει να κατανοήσεις χωρίς καθόλου κόπο, την μαγεία γιατί υπάρχεις και ζεις!
Ένα ακραίο ρομαντικό μυθιστόρημα που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο αληθινός έρωτας υπάρχει και επιβιώνει ακόμα και μέσα στις πιο πεζές και ρηχές εποχές!
Ένα βιβλίο ύμνος στο ερωτικό συναίσθημα, που ζει και βασιλεύει στους αιώνες και που ο καθένας το νιώθει με τον δικό του τρόπο, αλλά που μόνο λίγοι έχουν την ικανότητα και το χάρισμα να αφεθούν και να νιώσουν την μαγεία του.. Ένα συναίσθημα που θα ζήσουν το μεγαλείο της ομορφιάς του, μόνο όσοι είναι αληθινοί!
Μέσα σ αυτές τις σελίδες θα ανακαλύψεις την έξαψη της λάμψης της πρώτης ματιάς, την έλξη της χημείας των συναισθημάτων, την δύναμη της αγάπης και του πάθους.
Μέσα από αυτές τις σελίδες θα αποκρυπτογραφήσεις τι πάει να πει ερωτική ανάταση!
Και όλα αυτά δοσμένα με ένα πολύ απλοϊκό αλλά παραστατικό τρόπο, με λεπτομερή περιγραφή των εικόνων, που μοιάζει σαν να τις αποτυπώνει με λέξεις ο φακός κάποιας κινηματογραφικής μηχανής, όπου το αποτέλεσμα θα είναι όταν διαβάσεις αυτό το βιβλίο, να μοιάζει σαν να είδες κινηματογραφική ταινία!

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2021, 480 σελ.

….Δύο ουτοπίες και μία ψευδαίσθηση… – Γιώργος Ψαρογιάννης

Δύο ουτοπίεςΘεατρική τριλογία


Τα θεατρικά έργα δεν είναι μόνο για να μας διασκεδάζουν! Πρέπει ταυτόχρονα με τη ψυχαγωγία που παρέχουν και να μας διδάσκουν! Αν αυτό που διδάσκουν είναι σωστό ή λάθος, αυτό θα έρθει να το δείξει το πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή το κατά πόσο επίκαιρο και διαχρονικό με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να παραμένει ένα έργο.

Τα τρία θεατρικά έργα αυτού του βιβλίου δεν γράφτηκαν την ίδια εποχή, διαδοχικά το ένα μετά το άλλο ως τριλογία, αλλά σε μια μεγάλη χρονική περίοδο είκοσι ετών, που κατά τη διάρκειά της μεσολάβησαν και άλλα θεατρικά έργα που έγραψε ο συγγραφέας καθώς και πάρα πολλά ποιήματα. Επέλεξε, όμως, αυτά τα συγκεκριμένα θεατρικά έργα γιατί έχουν ενιαίο ύφος και στυλ και αν και κινούνται κυρίως στη σφαίρα της φαντασίας, θεωρούνται άκρως διαχρονικά και επίκαιρα για κάθε εποχή, καθότι και τα τρία εμπεριέχουν το υπαρξιακό πρόβλημα, που θέλουμε δε θέλουμε είναι πάντα το πιο επίκαιρο και διαχρονικό, που μας συντροφεύει σε όλη μας την ζωή!

Πρόκειται για μία θεατρική τριλογία στην οποία κυριαρχεί το ονειρικό, το παράδοξο και το μεταφυσικό. Όλα αυτά είναι δεμένα με έναν ακραίο πολλές φορές ρομαντισμό, που όμως δεν παραγνωρίζει, ούτε και αγνοεί την πεζή πραγματικότητα.

Στη συγκεκριμένη θεατρική τριλογία, όταν οι καταστάσεις πιέζουν τόσο που να οδηγούν σε αδιέξοδο, εκεί επεμβαίνει ο από μηχανής Θεός και η τύχη και δίνουν τη λύση, ώστε να ικανοποιούνται τόσο τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο έργο, όσο και οι αναγνώστες!

Όμως μη φανταστείτε ότι τα έργα που θα διαβάσετε τελειώνουν με το λεγόμενο happy end. Η εξέλιξη των γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και το τέλος έρχεται με αρκετά απρόσμενο τρόπο, που όμως ποτέ δεν απογοητεύει τον αναγνώστη.

Θεατρικά έργα, Οσελότος, 2017, 124 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος