Γιώργος Θ. Σαρδέλης

Γιώργος Θ. Σαρδέλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Θ. Σαρδέλης γεννήθηκε στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου με καταγωγή από το Λιβαδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας.
Διαμένει στην Θεσσαλονίκη είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Κατά τα μαθητικά του χρόνια φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβώρανης Αγρινίου και στο Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) – Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και για 14 χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρεία όπου και διετέλεσε ανώτατο οικονομικό στέλεχος.
Στη συνέχεια, από το 1993 και μέχρι σήμερα, διατηρεί γραφείο Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη. Στην διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και παράλληλα με την κύρια δραστηριότητά μου, έχει διατελέσει Καθηγητής σε Ιδιωτικές Οικονομικές Σχολές, υπήρξε εισηγητής σε επιμορφωτικά πανελλαδικά σεμινάρια Οικονομολόγων – Φοροτεχνικών καθώς και επιχειρηματιών.
Αρθρογράφος σε οικονομικά περιοδικά, blogs και sites, οικονομικός αναλυτής σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών για την οικονομία και οικονομική κρίση. Ασχολείται ενεργά με τα ανθρώπινα και κοινωνικά προβλήματα. Ευαγγελίζεται ένα καλύτερο αύριο και θεωρεί την οικογένεια ως θεμέλιο λίθο για ευτυχισμένες κοινωνίες.
Προβάλλει τις αξίες και αρετές του ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια εκλείπουν όπως και τα κοινωνικά αγαθά για δικαιοσύνη, ελευθερία, ασφάλεια, παιδεία, υγεία, το δικαίωμα για εργασία και κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Τον Ιούνιο 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο (αυτοέκδοση) με τίτλο “Κατάθεση Ψυχής” και επανέκδοση τον Νοέμβριο του ιδίου έτους. Ένα βιβλίο αναδεικνύοντας την Αγάπη ως υπέρτατη αξία. Η προσφορά στο σύνολο, στον συνάνθρωπο, η συνεισφορά για την καλυτέρευση της κοινωνίας, απότοκα της αγάπης για τον Άνθρωπο, είναι η κυρίαρχη αξία που αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Γι’ αυτό οραματίζεται έναν «κόσμο …αλλιώς», έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο –η δικαιοσύνη είναι άλλη μία κυρίαρχη αξία στη ζωή του. Συνεχίζει τις λογοτεχνικές ανησυχίες του με Ποίηση και Πεζογραφία. Θεωρεί τον εαυτό του ως εργάτη και εραστή της τέχνης και έτσι πορεύεται.
Ποίηση
Ομιλούσες σιωπές (2021), Ιδιωτική Έκδοση
Βήματα ζωής (2022), Ιδιωτική Έκδοση

Βήματα ζωής – Γιώργος Θ. Σαρδέλης

ΒήματαΠοιητική συλλογή


Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Θ. Σαρδέλη “Βήματα ζωής”, αποτελείται από 71 ποιήματα. “Βήματα ζωής”, ένας τίτλος διόλου τυχαίος… Μια προσπάθεια του ποιητή, να μας μεταδώσει, την εσωτερική ομορφιά της ψυχής μέσω της ποίησης. Ο Γιώργος Σαρδέλης, αποκαλύπτει στον αναγνώστη, τον τρόπο να ευτυχήσει, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Με επιλεκτική αναφορά στις ηθικές αξίες της ζωής, ο ποιητής αναλύει τη σημαντικότητα της Καλοσύνης, της Ανθρωπιάς και της Υπομονής, ως “οδηγούς” ελπίδας για ένα ευοίωνο μέλλον. Η Κοινωνική Προσφορά, σε επίπεδο Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, αποτελεί το βαθύτερο στοχασμό του, αγγίζοντας τον ευαίσθητο ψυχισμό του και κατ’ επέκταση του αναγνώστη.
Τα “Βήματα ζωής” θα είναι μια καλοτάξιδη ποιητική συλλογή, κλείνοντας μια τριλογία Αγάπης για τη Ζωή!
«Γνώρισε και Γεύσου τα Δολώματα της Ύλης
αλλά φύγε από την Παγίδα του Νου».

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2022, 112 σελ.

Ομιλούσες σιωπές – Γιώργος Θ. Σαρδέλης

Ομιλούσες σιωπέςΠοιητική Συλλογή


Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Θ. Σαρδέλη “Ομιλούσες σιωπές” περιλαμβάνει 60 ποιήματα.
Ποιήματα που τα χαρακτηρίζει μια αμεσότητα, ένας βαθύς ανθρωπισμός, ένας κοινωνικός προβληματισμός, ένας αλτρουισμός.

Ο ποιητής, με γραφή έντονα εξομολογητική και ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, καταπιάνεται με την αναζήτηση της αλήθειας μέσα στην πραγματικότητα αποτυπώνοντας τις αγωνίες κάθε μεμονωμένου ανθρώπου και οραματιζόμενος έναν καλύτερο κόσμο.
Άλλοτε με στοχαστική διάθεση ονειροπολεί καλώντας κι εμάς να τον ακολουθήσουμε, άλλοτε με χαρούμενη διάθεση μιλάει για την αγάπη και τον έρωτα κι άλλοτε με μελαγχολική διάθεση, αλλά πάντοτε με επίγνωση, μάς καλεί να προβληματιστούμε για την πορεία μας στη ζωή.
Ένα βιβλίο που δίνει την αφορμή στους αναγνώστες να κάνουν ένα όμορφο ταξίδι αυτογνωσίας και στοχασμού.

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2021, 87 σελ.

Πηγές: Biblionet