Γιώργος Τόσκας

Γιώργος Τόσκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Τόσκας γεννήθηκε στην Πτολεµαΐδα το 1981.
Σπούδασε τεχνικός εφαρµογών πληροφορικής και µηχανολογία. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του µέχρι και σήµερα. Από µικρός αγαπούσε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα το είδος της φαντασίας. Στην καθηµερινότητά του είναι ρεαλιστής. Ζει την πραγµατικότητα της ζωής, η οποία δεν έχει καµία σχέση µε τη φαντασία. Ασχολείται µε τη ζωγραφική. Μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής αποτυπώνει στους πίνακές του , το νόηµα και το συναίσθηµα της εικόνας. Στο µυστικό του πίνακα του βιβλίου του, µέσα από τις λέξεις, αφήνει τον αναγνώστη να νιώσει το συναίσθηµα και να αποτυπώσει ο ίδιος την εικόνα.
Μυθιστορήματα
Το μυστικό του Πίνακα – Η Τριλογία (2021), Εκδόσεις Πηγή

Νουβέλες
Το μυστικό του Πίνακα – Βιβλίο Ι (2016), Εκδόσεις Πηγή
Το μυστικό του Πίνακα – Βιβλίο ΙΙ (2018), Εκδόσεις Πηγή

Το μυστικό του Πίνακα – Γιώργος Τόσκας

Το μυστικόΗ Τριλογία


Η οκτάχρονη Ελίζαµπεθ ζει µαζί µε τη µητέρα της σε µια µικρή πόλη της Αγγλίας και µεγαλώνει όπως κάθε φυσιολογικό παιδί της ηλικίας της. Ώσπου, ένα βράδυ η ζωή της θα ανατραπεί µε τον πιο απρόσµενο τρόπο και θα αλλάξει για πάντα.

Μέσω ενός µαγικού πίνακα που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού της, η Ελίζαµπεθ µεταφέρεται σε έναν άλλον, εντελώς διαφορετικό κόσµο. Έναν κόσµο γεµάτο µαγεία, όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν µε µυθικά πλάσµατα, όπως δράκους, ξωτικά, νάνους κ.ά. Σ’ αυτόν τον κόσµο, όµως, ζει και η πανίσχυρη και κακιά µάγισσα Αρίλια, η οποία µισεί τη βασιλική οικογένεια κι επιπλέον επιθυµεί να γίνει εκείνη η µοναδική και απόλυτη κυρίαρχος των πάντων. Αποφασισµένη να καταστρέψει οποιονδήποτε µπει εµπόδιο στα σχέδιά της και µαθαίνοντας ότι η Ελίζαµπεθ και η µητέρα της επέστρεψαν, προετοιµάζει τον στρατό της για να επιτεθεί στο βασίλειο του Ουρανού.

Η νεαρή Ελίζαµπεθ ορκίζεται να αποδώσει δικαιοσύνη για όσα έχει υποστεί στο παρελθόν η οικογένειά της από την Αρίλια και να απαλλάξει όλα τα βασίλεια αυτού του κόσµου από τη σκοτεινή και απειλητική παρουσία της. Έχοντας στο πλευρό της παλιούς και νέους φίλους, αλλά και ανέλπιστους συµµάχους, προετοιµάζεται κι αυτή µε τη σειρά της για να την αντιµετωπίσει. Η τελική µάχη ανάµεσα στο Καλό και το Κακό θα είναι αδυσώπητη και µέχρις εσχάτων και θα έχει µόνο έναν νικητή. Θα καταφέρουν η Ελίζαµπεθ και οι σύµµαχοί της να εξολοθρεύσουν τη µάγισσα Αρίλια και να ξαναφέρουν την ειρήνη και την ευηµερία στον κόσµο τους;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 288 σελ.

Το μυστικό του Πίνακα – Γιώργος Τόσκας

Το μυστικό του πίνακαΤα γενέθλια (Βιβλίο ΙΙ)


Η Ελίζαμπεθ, μόνη και απροστάτευτη στα χέρια της μάγισσας Αρίλια, περιμένει τον πατέρας της να μαζέψει τον στρατό του βασιλείου του Ουρανού και των συμμάχων τους, έτσι ώστε να την ελευθερώσει. Η προαιώνια εχθρός της οικογένειάς της, όμως, καταφέρνει να την μετατρέψει σε υποχείριό της, προκειμένου να εκπληρώσει τους δικούς της πανούργους σκοπούς.

Την ίδια ώρα, ο μάγος Ρίμελον συγκεντρώνει γύρω του μια παράξενη και ετερόκλητη συντροφιά ηρώων, που θα τον ακολουθήσουν στο περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι του προς την αναζήτηση πανάρχαιων και παντοδύναμων όπλων που θα συντρίψουν τη μάγισσα. Την ίδια στιγμή η βασίλισσα Λελανή επιστρέφει στον κόσμο της και πληροφορείται την τύχη της κόρης της.

Μια μεγάλη μάχη θα δοθεί στο βασίλειο της Ελάιδας. Μια μάχη του Καλού ενάντια στη μάστιγα του Κακού, που θα εξαπολύσει η Αρίλια. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελίζαμπεθ στο περίπλοκο σχέδιο της μάγισσας;

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 116 σελ.

Το μυστικό του Πίνακα – Γιώργος Τόσκας

Το μυστικό του πίνακαΗ Γέννηση (Βιβλίο Ι)


Κάπου, σε μια όμορφη πόλη, ζει μαζί με τη μητέρα της ένα όμορφο κορίτσι με το όνομα Ελίζαμπεθ. Όλα δείχνουν να κυλούν φυσιολογικά. Όμως ένα βράδυ, κάτι μαγικό θα συμβεί! Με τη βοήθεια ενός μαγικού πίνακα θα μεταφερθεί σε έναν καινούριο κόσμο γεμάτο δράκους, πειρατές, ξωτικά και νάνους. Μα τι συμβαίνει τελικά; Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού; Ένας προαιώνιος εχθρός της οικογένειάς της εμφανίζεται ξαφνικά, η πανίσχυρη μάγισσα Αρίλια. Θα μπορέσει η Ελίζαμπεθ να πάρει απαντήσεις για το παρελθόν της και να αντιμετωπίσει την τρομερή Αρίλια;

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 112 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή