Γιώργος Τόσκας

Γιώργος Τόσκας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Τόσκας γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1981.
Ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα στη γενέτειρά του. Σπούδασε τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής και μηχανολόγος, ενώ ασχολείται με τη ζωγραφική και φυσικά το γράψιμο. Το «Μυστικό του Πίνακα: Η γέννηση» είναι το πρώτο του βιβλίο, όπου ξεκινά να μας αφηγείται μια φανταστική και συναρπαστική ιστορία, ένα ιδιαίτερο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Πηγή το 2016. «Το Μυστικό του Πίνακα: Τα Γενέθλια» είναι η συνέχεια του βιβλίου του «Το Μυστικό του Πίνακα: Η Γέννηση» και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή το 2018.

Το μυστικό του πίνακα – Γιώργος Τόσκας

Το μυστικό του πίνακαΗ Γέννηση (Βιβλίο Ι)


Κάπου, σε μια όμορφη πόλη, ζει μαζί με τη μητέρα της ένα όμορφο κορίτσι με το όνομα Ελίζαμπεθ. Όλα δείχνουν να κυλούν φυσιολογικά. Όμως ένα βράδυ, κάτι μαγικό θα συμβεί! Με τη βοήθεια ενός μαγικού πίνακα θα μεταφερθεί σε έναν καινούριο κόσμο γεμάτο δράκους, πειρατές, ξωτικά και νάνους. Μα τι συμβαίνει τελικά; Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού; Ένας προαιώνιος εχθρός της οικογένειάς της εμφανίζεται ξαφνικά, η πανίσχυρη μάγισσα Αρίλια. Θα μπορέσει η Ελίζαμπεθ να πάρει απαντήσεις για το παρελθόν της και να αντιμετωπίσει την τρομερή Αρίλια;

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 112 σελ.

Το μυστικό του πίνακα – Γιώργος Τόσκας

Το μυστικό του πίνακαΤα γενέθλια (Βιβλίο ΙΙ)


Η Ελίζαμπεθ, μόνη και απροστάτευτη στα χέρια της μάγισσας Αρίλια, περιμένει τον πατέρας της να μαζέψει τον στρατό του βασιλείου του Ουρανού και των συμμάχων τους, έτσι ώστε να την ελευθερώσει. Η προαιώνια εχθρός της οικογένειάς της, όμως, καταφέρνει να την μετατρέψει σε υποχείριό της, προκειμένου να εκπληρώσει τους δικούς της πανούργους σκοπούς.

Την ίδια ώρα, ο μάγος Ρίμελον συγκεντρώνει γύρω του μια παράξενη και ετερόκλητη συντροφιά ηρώων, που θα τον ακολουθήσουν στο περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι του προς την αναζήτηση πανάρχαιων και παντοδύναμων όπλων που θα συντρίψουν τη μάγισσα. Την ίδια στιγμή η βασίλισσα Λελανή επιστρέφει στον κόσμο της και πληροφορείται την τύχη της κόρης της.

Μια μεγάλη μάχη θα δοθεί στο βασίλειο της Ελάιδας. Μια μάχη του Καλού ενάντια στη μάστιγα του Κακού, που θα εξαπολύσει η Αρίλια. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελίζαμπεθ στο περίπλοκο σχέδιο της μάγισσας;

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 116 σελ.

Νουβέλες
Το μυστικό του πίνακα – Βιβλίο Ι (2016), Εκδόσεις Πηγή
Το μυστικό του πίνακα – Βιβλίο ΙΙ (2018), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

67 views.