Γιώργος Τσοπανάκης

Γιώργος Τσοπανάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Τσοπανάκης γεννήθηκε το 1988 και µεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται έως σήµερα.
Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστηµίου και συγκεκριµένα του τµήµατος της Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς επίσης και κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος του τµήµατος της Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστηµίου. Είναι λάτρης της αρχαίας ελληνικής γραµµατείας και της αρχαίας Ελλάδας γενικότερα. Το 2019 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Το πιθάρι της Πανδώρας και του Διογένη» από τις εκδ. Ηδύφωνο.
Παιδική λογοτεχνία-Θεατρικά
Το πιθάρι της Πανδώρας και του Διογένη (2019), Ηδύφωνο
Ολυμπιακοί Αγώνες (2021), Ηδύφωνο

Ολυμπιακοί Αγώνες – Γιώργος Τσοπανάκης

Ολυμπιακοί Αγώνες


Τι γίνεται όταν οι θεοί του Ολύμπου πραγματοποιούν δικούς τους ολυμπιακούς αγώνες; Αποφασισμένοι να κερδίσει ο καθένας το στεφάνι για τον εαυτό του, αγωνίζονται μεταξύ τους, κάνοντας τα πάντα για τη νίκη. Ο Ερμής συγκρούεται με τον Ηρακλή στην άρση βαρών, ο Απόλλωνας τα βάζει με την Ίριδα στο τρέξιμο, η Άρτεμη και ο Έρωτας μονομαχούν στην τοξοβολία, και ούτω καθεξής, με το ένα αγώνισμα να διαδέχεται το άλλο. Κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του Δία, που έχει οριστεί κριτής των αγώνων, και δεν είναι διατεθειμένος να χαριστεί σε κανέναν.

Θεατρικό, Ηδύφωνο, 2021, 50 σελ.

Το πιθάρι της Πανδώρας και του Διογένη – Γιώργος Τσοπανάκης

Το πιθάρι


Αστεία και παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο βιβλίο αυτό. Ο Οδυσσέας βάζει σκοπό να εξημερώσει τον Κέρβερο, ο Πάνας μαλώνει με μια λίμνη, ο Αρχιμήδης με τον Ερατοοθένη συζητούν με επιστημονικά επιχειρήματα για τις γυναίκες και ο Λύσιππος κινδυνεύει από ένα άγαλμα που βαράει αλύπητα.
Στις είκοσι δύο σύντομες και πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου αυτού, ο αναγνώστης θα βρει κι άλλα πολλά, όλα με ήρωες μυθικά και πραγματικά πρόσωπα της αρχαίας Ελλάδας, που θα αλλάξουν τον τρόπο που την έβλεπε ως τώρα!

Εικονογράφηση: Έλενα Παπαδημητρίου

Παιδική λογοτεχνία, Ηδύφωνο, 2019, 44 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδύφωνο