Γιώργος Τσουρής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Τσουρής κατάγεται από την Κύπρο κι έχει σπουδάσει Φιλολογία.
Από την εποχή που φοιτούσε στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου επιζητούσε τη σύγχρονη ματιά. Γι’ αυτό και διετέλεσε μέλος της κρατικής ορχήστρας νέων για πέντε χρόνια.
Στο θέατρο, συμμετείχε σε 18 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου δουλεύοντας με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Μαστοράκης, Γιάννης Κακλέας, Σπύρος Ευαγγελάτος και Βασίλης Παπαβασιλείου, φτάνοντας μέχρι την Επίδαυρο.
Επίσης έχει εργαστεί σε ελεύθερα θέατρα όπως τα Σύγχρονο, Πάνθεον, Θησείον, Νέου Κόσμου, Από Μηχανής.
Από το 2008 ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι, ενώ πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Καμένα τοστ και καλημέρες», ενώ τώρα ετοιμάζει το δεύτερο «Ενας δράκος στη βεράντα».

170 τετραγωνικά (Moonwalk) – Γιώργος Τσουρής

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα της οικογένειας, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν για χρόνια μακριά. Οι έντονες αντιπαραθέσεις και μια διαρκώς υποβόσκουσα ένταση δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή αδερφή, που εγκυμονεί, και τον φίλο της, από τη μία, και τη μεγάλη αδερφή, από την άλλη, η οποία έχει επιστρέψει στο πατρικό της με σκοπό να το πουλήσει και να λάβει το μερίδιό της από την οικογενειακή περιουσία. Μια απροσδόκητη επίσκεψη θα φέρει τους πάντες αντιμέτωπους με κρυμμένα μυστικά και θα οδηγήσει σε ραγδαίες ανατροπές και συνεχείς αποκαλύψεις.
Το έργο του Γιωργή Τσουρή, ισορροπώντας ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, πραγματεύεται με χιούμορ, αγωνία, σαρκασμό αλλά και τρυφερότητα τις αντοχές του θεσμού της οικογένειας, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει τον προβληματισμό του για τα αδιέξοδα της επικοινωνίας στην Ελλάδα της Κρίσης.

Θεατρικό, Κάπα Εκδοτική, 2019, 160 σελ.

Θεατρικά έργα
170 τετραγωνικά (Moonwalk) (2019), Κάπα Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Κάπα Εκδοτική