Γιώργος Βαγγελάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Βαγγελάκης γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα.
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία καθώς και Εκπαιδευτική Θεωρία, Ιστορία και Πολιτική στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και μετά Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εκπαιδευτικός–παιδαγωγός. Το 2017 εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο “Μια Ματιά” από τις Εκδόσεις Οδός Πανός.

Ημερολόγιο σκέψεων – Γιώργος Βαγγελάκης
Ένα ημερολόγιο διαφορετικό από όλα τα άλλα…
Με σκέψεις για πράγματα απλά και καθημερινά. Σκέψεις για πρόσωπα και καταστάσεις που βιώνουμε ή που θα θέλαμε να βιώσουμε. Σκέψεις για τον έρωτα, την βαθειά αγάπη, τη ζωή και τον θάνατο..
Σκέψεις που όλοι λίγο πολύ έχουμε κάνει καθώς όλοι μας έχουμε στιγμές απομόνωσης και περισυλλογής με το “εγώ” μας…
Ταξιδέψτε με τις σκέψεις αυτές σε ένα κόσμο διαφορετικό, μοναδικό και που ξέρετε.. ίσως μέσα από αυτές βρείτε ένα κομμάτι του εαυτού σας.

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2014, 30 σελ.

Μια ματιά – Γιώργος Βαγγελάκης
Μια ματιά… τόσο γρήγορη και βιαστική, όπως ο χρόνος που περνά· η ζωή που τρέχει από μπροστά μας προτού εμείς το καταλάβουμε. Όλα περικλείονται μέσα σ’ αυτή· πρόσωπα, τόποι, εμπειρίες, βιώματα… όλα!

Η συνείδηση του χώρου, η γνώση της φύσης μας, η επιθυμία του “θείου δώρου” της ζωής κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα αέναο παιχνίδι επαναδιαπραγμάτευσης· μηδενίζουμε το κοντέρ και ξεκινάμε από την αρχή. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, μια συλλογή 39 κειμένων που προσεγγίζουν την καθημερινότητα μέσα από μια ματιά· είτε γρήγορη και επιφανειακή, είτε πιο βαθιά και ουσιαστική.

Ποίηση, Οδός Πανός, 2017, 54 σελ.

Τη ζωή μετράω σε… ανάσες – Γιώργος Βαγγελάκης
Η πρώτη ανάσα, η πρώτη στιγµή στον κόσµο αυτόν… Πνοή που χαρίζει ζωή. Έκτοτε, ακολουθούν πολλές… χιλιάδες, µυριάδες, µακρόσυρτη αλυσίδα. Μικρές, µεγάλες, σύντοµες µα και βαθιές, οι ανάσες που παίρνουµε είναι τα βήµατα της ζωής που κάνουµε. Κάθε βήµα και µια ανάσα, κάθε ανάσα κι ένα βήµα. Βήµατα λουσµένα στο ασηµένιο φως του φεγγαριού, στο µεταίχµιο ζωής και θανάτου, παραδοµένα στη ζάλη του έρωτος. Βήµα γοργό, οι παλµοί της καρδιάς ανεβαίνουν. Παράπονο; Στεναχώρια; Ένας κόµπος στον λαιµό, µα οι ανάσες συνεχίζουν… Πάντα, θα συνεχίζουν και θα δίνουν πνοή στ’ όνειρά µας, στην ίδια µας της ζωή.

Το “τη ζωή µετράω σε ανάσες” είναι το τρίτο λογοτεχνικό πόνηµα του συγγραφέα. Πρόκειται για µία συλλογή 43 ποιηµάτων, που προσεγγίζουν στιγµές της καθηµερινότητας, µα και στιγµές περισυλλογής µε το εγώ µας -ατοµικό και συλλογικό-, στιγµές βαθύτερης πνευµατικής αναζήτησης, στοχασµού και προβληµατισµού, µε απώτερο σκοπό ένα ταξίδι των αισθήσεων.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 66 σελ.

Ποίηση
Ημερολόγιο σκέψεων (2014), Bookstars – Γιωγγαράς
Μια ματιά (2017), Οδός Πανός
Τη ζωή μετράω σε… ανάσες (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Οδός Πανός, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...