Γιώργος Βιδάλης

Γιώργος Βιδάλης

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Βιδάλης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Τήνο.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο πολιτιστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για 33 χρόνια. Έχει γράψει το μυθιστόρημα, “Τρυφερή είναι η ήττα”, εκδόσεις Κέδρος.
Μυθιστορήματα
Τρυφερή είναι η ήττα (2006), Κέδρος
Πρόσω ανάποδα (2023), Αρμός

Πρόσω ανάποδα – Γιώργος Βιδάλης

Πρόσω


Φθινοπωρινή Αθήνα, δύο έτη π.Κ. (προ Κορωνοϊού). Δύο άντρες, άγνωστοι μεταξύ τους και διαδοχικά πρώην, συναντιούνται ξαφνικά να κουβεντιάσουν για την πρώην τους, ένα ιδιαίτερο και προικισμένο θηλυκό που τους έκανε τη ζωή άνω-κάτω. Από σπόντα εμπλέκονται δύο ηλικιωμένα αδέλφια, τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες (ψαγμένος και πολυταξιδεμένος ο ένας, τυχοδιώκτης και γυναικοκατακτητής ο άλλος) ξετυλίγοντας σκέψεις και στιγμές από τους παράλληλα αντίθετους βίους τους.
Ένα έκτακτο ταξίδι στην Τήνο κι ένας απρόσμενος έρωτας μετ’ εμποδίων. Ανάποδες συμπεριφορές και τυχερές αναποδιές, εκμυστηρεύσεις κι αναδρομές, ανεξόφλητα γραμμάτια χαμένων ερώτων, ξεφτισμένων ιδεών και νοοτροπιών σε κόσμους σύγχρονους και αλλοτινούς.
Νουβέλα με παιγνιώδη κι εξομολογητική διάθεση, με πολιτικές πινελιές και βιβλιοφιλικά αισθήματα, που ψηλαφίζει την ασυνεννοησία, τη λαχτάρα του σμιξίματος, την εγωπάθεια, τη μοναχικότητα.

Μυθιστόρημα, Αρμός, 2023, 244 σελ.

Τρυφερή είναι η ήττα – Γιώργος Βιδάλης

Τρυφερή


“Προσπαθώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς γυναίκες, χωρίς θάλασσα, χωρίς βιβλία. Φρίκη! Θα μετανάστευα σε άλλο πλανήτη για να τα βρω.”
Ένας πενηντάχρονος μεταφραστής που κάνει διακοπές στο νησί του πεθαίνει ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στην ερωτική κλίνη. Στο σπίτι του στην Αθήνα θα βρεθεί ένα σημειωματάριο που απευθύνεται στον φοιτητή ανιψιό του. Μέσα από τις σελίδες ξετυλίγεται η ζωή του και το ημιτελές “διδακτορικό” του για το γυναικείο φύλο.
Ό,τι είναι ωραίο είναι γένους… θηλυκού, θεωρεί ο ερωτοβάμων, γκαφατζής και μυθοδίαιτος αντιήρωας του βιβλίου. Χάνεται με γυναίκες σαγηνευτικές κι αγαπημένες, προσιτές κι απόμακρες. Αλλά και με ιδεατές, όπως η γνώση, η πίστη, η μνήμη.
Ένα μυθιστόρημα με χιούμορ κι ευαισθησία για το αιώνιο χάσμα ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Με την ήττα να παραμονεύει και το χρόνο να κρυφογελάει.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2006, 231 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός, Κέδρος

Please wait...