Γιώτα Κολοβού

Γιώτα Κολοβού

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Γιώτα Κολοβού -πατρικό Ζαγκαβιέρου- γεννήθηκε στη Μεγαλόχαρη Άρτας, αλλά μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε Δημιουργική Γραφή (Ανώτερο Δίπλωμα) και απέκτησε πιστοποιήσεις στους τομείς: «Βασικές αρχές Γραφής Παραμυθιού», «Παιδική Λογοτεχνία» και «Σύγχρονες Τάσεις και Ρεύματα Γραφής Παραμυθιού». Παράλληλα, σπούδασε εικαστικά, αγιογραφία, ζωγραφική, χειροτεχνία και πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Έτσι, συνδύασε τις δύο τέχνες της και άρχισε να συγγράφει και να διασκευάζει παραμύθια και κάποια να τα εικονογραφεί. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έλαβε επαίνους από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ε.Π.Ο.Κ και από τον σύλλογο ΛΙΝΟΣ Μουσικής Τέχνης και Λόγου για το ποίημά της «για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» και το χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό παραμύθι «Ο Πριόνης και ο Βασταγαιός έσωσαν το δέντρο της γης» (συλλογικό βιβλίο). Πολλά έργα της, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και ντεκουπάζ, διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Συμμετείχε στο συλλογικό βιβλίο οι «10 μικρές Πασχαλινές ιστορίες» με το παραμύθι της «Το Πάσχα της πασχαλιάς» (Τhe BOOK project) και με το ποίημά της «Σμύρνης Χαλασμός» στο συλλογικό βιβλίο από την «Εταιρία Γραμμάτων και τεχνών Πειραιά».
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Η Αμυγδαλένια και ο Δράκος Φου-Φου», «Καλικάντζαρο-φίλοι για πάντα», «Οι διακοπές της νεροσταγόνας» (εκδόσεις «ΚΟΥΡΟΣ»).
Συμμετοχές της σε εκθέσεις: Έκθεση χειροτεχνίας «ΑΣΤΙΚΟ» ΑΓ. ΣΩΣΤΗ (1996), Έκθεση Αγιογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Βάρης (2003), Έκθεση Αγιογραφίας στην αίθουσα Ιωνία του Δήμου Βούλας (2004), Έκθεση Αγιογραφίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, στην Κάντζα (2007), Έκθεση Αγιογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βάρης, (2007), Έκθεση Ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βάρης, (2010), Εκθέσεις Ζωγραφικής στο «Γυάλινο κτήριο» στη Βάρκιζα, (2015-2018).
Παράλληλα, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, τα τρία της παιδιά και τα τρία λατρεμένα εγγόνια της που της δίνουν χαρά και έμπνευση.
Παιδική λογοτεχνία
Οι διακοπές της νεροσταγόνας (2022), Εκδόσεις Κούρος
Η ζήλεια των χρωμάτων (2023), Εκδόσεις Κομνηνός

Η ζήλεια των χρωμάτων – Γιώτα Κολοβού

Η ζήλεια


Θέλοντας να βάψουν και να ομορφύνουν τη νέα πόλη, που δεν είχε ούτε όνομα ούτε χρώμα, τα χρώματα άσπρο και μαύρο το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτιάξουν τη μουντή… Γκριζωπία που δεν άρεσε σε κανέναν.
Πώς όμως θα την κάνουν πιο όμορφη, αν το καθένα χωριστά πιστεύει ότι βάφει καλύτερα;
Τι ρόλο θα παίξει ένα ουράνιο τόξο και κάποιοι φίλοι από τα παλιά, ώστε τελικά η Γκριζωπία να γίνει μια πιο ζωντανή, πανέμορφη πόλη;
Ένα παραμύθι για τη ζήλεια και τον ανταγωνισμό που οδηγούν σε λάθος αποφάσεις και αποτελέσματα. Mόνο η αγάπη και η συνεργασία μετατρέπουν το γκρίζο σε χαρά ζωής!

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2023, 35 σελ.

Οι διακοπές της νεροσταγόνας – Γιώτα Κολοβού

Οι διακοπές


Η μικρή σταγονούλα, η Υδωρένια, μεγάλωσε και θέλει να πάει διακοπές στη Γη. Μέσα από τις περιπέτειες που θα ζήσει θα γνωρίσουμε τον κύκλο του νερού και θα μάθουμε να σεβόμαστε και να προσέχουμε τα στοιχεία της φύσης, γιατί όταν θυμώσουν γίνονται επικίνδυνα. Πάντα όμως στο τέλος θα βγαίνει το ουράνιο τόξο και το ταξίδι θα συνεχίζεται…

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Καλύβα

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κούρος, 2022, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κούρος, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...