Γωγώ Λιανού

Γωγώ Λιανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Γωγώ Λιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στυλίδα του νομού Φθιώτιδας.Τα τελευταία δύο χρόνια σπουδάζει και ζει στη Θεσσαλονίκη. Το “Κάτι κόκκινο” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Κάτι κόκκινο (2015), Ars Poetica

Κάτι κόκκινο – Γωγώ Λιανού

Κάτι κόκκινο


“Έψαχνα κάτι σκοτεινό, κάτι μικρό, κάτι κόκκινο για να φαίνεται…”, κάτι κόκκινο σαν το αίμα στην καρδιά που πάλλεται, σαν τα χρώματα της αυγής, σαν το χαμόγελο ενός παιδιού, σαν τα κόκκινα δέντρα του Klimt… Τα 44 ποιήματα της Γωγώς Λιανού με πηγαίο αυθορμητισμό που πηγάζει από το πιο βαθύ εσωτερικό εκφράζουν τον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου. Του ανθρώπου της εποχής μας που ερωτεύεται αλλά αισθάνεται μόνος, που γελάει ευτυχισμένα τη μια στιγμή ενώ την άλλη τον συνθλίβει η σκληρή πραγματικότητα, που ενώ θέλει να αισθανθεί ελεύθερος εγκλωβίζεται τόσο από το περιβάλλον του, όσο και από τον εαυτό του.

Το κάτι κόκκινο είναι μια συλλογή ποιημάτων από έναν σύγχρονο άνθρωπο για τους σύγχρονους ανθρώπους. Με απλότητα, αλλά χωρίς να υστερεί στο βάθος της σκέψης το ένα ποίημα διαδέχεται το άλλο και ο αναγνώστης διακρίνει στον εαυτό του όλα αυτά που θέλει να εκφράσει και δεν μπορεί, κρυμμένες λέξεις και κρυμμένες πραγματικότητες μέσα σε 44 ποιήματα σε ένα βιβλίο όπως “κάτι κόκκινο”.

Ποίηση, Ars Poetica, 2015, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ars Poetica