Γρηγόριος Σκλιάμης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γρηγόριος Σκλιάμης γεννήθηκε στο Ναύπλιο, αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή βιβλίων εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε.
Ασχολείται συστηματικά με τις καταδύσεις, από τις οποίες απέκτησε δύο πτυχία και εμπειρία ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες τις εξερευνήσεις στα αρχαία ναυάγια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική.
Η ενδελεχής και σχολαστική μελέτη ιστορικών και επιστημονικών γεγονότων, αλλά και η αναζήτηση παραμελημένων ή και χαμένων στοιχείων, αποτέλεσμα προσωπικής ενασχόλησης, είναι εκείνη που προσδίδει στα έργα του την απαραίτητη αληθοφάνεια και το ιστορικό και επιστημονικό υπόβαθρο για το οποίο ξεχωρίζουν, φέρνοντας συχνά στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας και της επιστήμης.
Μετά το επιτυχημένο πρώτο μυθιστόρημά του, με τίτλο “Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, που κυκλοφόρησε το 2019, επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, “Ο χαμένος πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας θα έχει τον τίτλο “Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.
Μυθιστορήματα
Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (2019), Εκδόσεις Πηγή
Ο Χαμένος Πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ο Χαμένος Πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γρηγόριος Σκλιάμης

Ο χαμένος πάπυρος


ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, 324 π.Χ.
Μέσα σε μανιασμένη θύελλα και σε πυκνό σκοτάδι, ένα από τα δύο μεγάλα φορτηγά πλοία που μετέφεραν ένα μέρος από τη βιβλιοθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου χάνεται στα αγριεμένα κύματα του Αιγαίου. Ο Πτολεμαίος, που συνόδευε τα πλοία στον προορισμό τους, σώζεται την τελευταία στιγμή και καταφέρνει να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, για να παραδώσει την υπόλοιπη βιβλιοθήκη στον Αριστοτέλη.

ΡΟΔΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ
Ο καθηγητής Αρχαιολογίας Βασίλης Παπαδημητρίου ανακαλύπτει το ναυαγισμένο πλοίο στον βυθό του Αιγαίου και αρχίζει την αγωνιώδη και δύσκολη ανάσυρση του ανυπολόγιστης αξίας ιστορικού θησαυρού που βρίσκεται στα αμπάρια του.

Η δόκτωρ Ζιζέλ Ρενό, αρχαιολόγος και ερευνήτρια, μαζί με τον πρώην πλωτάρχη των SEALs του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, Τζακ Πάουερ, και την υπόλοιπη ομάδα τους ξεκινούν το δεύτερο περιπετειώδες ταξίδι τους για την ανακάλυψη του χαμένου πάπυρου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντιμετωπίζοντας διαρκείς επιθέσεις από τους πράκτορες του μεγιστάνα εχθρού τους.

Ο συγγραφέας του επιτυχημένου μυθιστορήματος Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του, που, όπως και το πρώτο, περιλαμβάνει περιπέτεια, δράση, έρωτες, εξερευνήσεις και συναρπαστικά ιστορικά στοιχεία. Ο Χαμένος πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος, καθώς τον μεταφέρει νοερά στην πλοκή του βιβλίου και τον κάνει να βιώσει την αγωνία και τη συγκίνηση των πρωταγωνιστών του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 516 σελ.

Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γρηγόριος Σκλιάμης
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, 9560 π.Χ.
Λίγο πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, ο Μέγας Αρχιερέας της καταφέρνει να σώσει και να παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάιδας στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στον γιο του, Άτλαντα, μαζί τον αρχαίο πάπυρο που εξηγούσε τη λειτουργία του.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, 362 π.Χ.
Ο φαραώ Νεκτανεβώ αποσπά το δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάιδας και καταφεύγει στην Πέλλα της Μακεδονίας για να το δωρίσει στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μαζί με τον επεξηγηματικό πάπυρο, όταν ο στρατηλάτης κλείνει τα 16 χρόνια του. Τα δώρα βοηθούν τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον κόσμο.
Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος στέλνει τον πάπυρο στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, ενώ μετά τον θάνατό του, ο Πτολεμαίος εξασφαλίζει τη σορό του μεγάλου στρατηλάτη και τη θάβει μαζί με το μαγικό δαχτυλίδι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ
Μία ομάδα αποτελούμενη από δύο αρχαιολόγους και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.
Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος, και καταφέρνει τελικά να το βρει στη Γερμανία, κρυμμένο από τους Ναζί, μετά από πολλές μάχες εναντίον των πληρωμένων δολοφόνων ενός επίδοξου πλανητάρχη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 494 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...