Χαρά Παπαγιάννη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χαρά Παπαγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διάφορες ανασκαφές. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες και τις νέες μεθόδους διδασκαλίας. Το γράψιμο ήταν πάντα τρόπος έκφρασης για κείνη και η καθημερινή επαφή της με τα παιδιά ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών.

Τι θα σώσει, τελικά, τη Δικαιόπολη; – Χαρά Παπαγιάννη
“Σίγουρα είναι όμορφο να δέχεσαι τα καλά που σου δίνουν, όμως η αξία της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Νιώθεις υπέροχα, βλέποντας πως με τις πράξεις σου ο κόσμος γύρω σου γίνεται καλύτερος”.

Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά τόσο οι Δικαιοπολίτες, όσο και ο άρχοντάς τους, ο Αριστόβουλος. Στη Δικαιόπολη κυριαρχούσαν αξίες όπως η δικαιοσύνη, η πραγματική φιλία, η πολύτιμη συνεργασία και η ανιδιοτέλεια.

Θα ζήσουμε μαζί με τους πολίτες του ξεχωριστού αυτού τόπου την καθημερινότητά τους, τις χαρές, τις δυσκολίες τους και τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Θα δούμε πως και τα πιο άσχημα γεγονότα έχουν κάτι να μας διδάξουν, αρκεί να θέλουμε να το καταλάβουμε.

Οι κάτοικοι της Δικαιόπολης θα μας αποδείξουν ότι η αφοσίωση, η καλοσύνη και η επιμονή πάντα ανταμείβονται!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2017, 80 σελ.

Αερόστατα γεμάτα όνειρα – Χαρά Κ. Παπαγιάννη
“Όταν τα παιδιά κοιτάζουν ένα αερόστατο που πετά ψηλά στον ουρανό, πλημμυρίζει η ψυχή τους από όμορφα όνειρα. Γεμίζει με ελπίδα, αισιοδοξία και σκέφτονται όσα θα ήθελαν να πετύχουν στο μέλλον”.

Στο παιδικό μυαλουδάκι του Διονύση το αερόστατο έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και αποτελεί μέσο επίτευξης των στόχων του.

Η ιστορία του Διονύση και των φίλων του έχει στόχο να μας δείξει πως όλοι ανεξαιρέτως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να έχουμε επιμονή.
Οι ήρωες του βιβλίου μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα:
“Κυνηγήστε τα όνειρά σας!”

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 86 σελ.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Τι θα σώσει, τελικά, τη Δικαιόπολη; (2017), Οσελότος
Αερόστατα γεμάτα όνειρα (2020), Οσελότος

Μεταφράσεις
Cohen, Matt, Συναισθηματική αριθμητική (2017), Εμπειρία Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Οσελότος