Χαρά Σωτηροπούλου-Αντιόχου

Χαρά Σωτηροπούλου-Αντιόχου

Ελληνες λογοτέχνες
H Χαρά Σωτηροπούλου Αντιόχου γεννήθηκε στη Πάτρα.
Εργάστηκε ως ναυτική πράκτορας στην οικογενειακή επιχείρηση “Χ. Κακούρης και Σια ΕΠΕ” έως το 2009. Δημιουργεί και δίνει ζωή σε άψυχα υλικά, παίζοντας με τη φαντασία και δίνοντας χρώμα στην έμπνευση. Ανήσυχο πνεύμα, είναι γνωστή για την εθελοντική δράση της στο Πατρινό Καρναβάλι και στον Οδηγισμό. Όπως λέει η ίδια: Δεν είμαι συγγραφέας, ούτε ποιήτρια. Ομως, απ’ όσο θυμάμαι, πάντα έγραφα. Κείμενα μικρά ή μεγαλύτερα, χιουμοριστικά ή σοβαρά, ένα καρναβαλικό θεατρικό για παιδιά… Μου αρέσει να αποτυπώνω τα συναισθήματα με λέξεις και να κάνω κείμενα τις εικόνες.
Ποίηση
Ζωγραφιές (2018), Το Δόντι

Ζωγραφιές – Χαρά Σωτηροπούλου-Αντιόχου

Ζωγραφιές


Γνωστή στους φίλους της για τη δημιουργική της διάθεση και φαντασία, η Χαρά Σωτηροπούλου Αντιόχου στο πρώτο της βιβλίο ζωγράφισε σκέψεις κι έφτιαξε κείμενα με οικείες εικόνες και γνώριμα συναισθήματα που σε ταξιδεύουν στα όνειρα και σε καλούν να μπεις σ’ ένα παραμύθι.

«Ηρθε ένα σύννεφο. Χόρεψε στα μάτια μου και έφτιαξε μια Ζωγραφιά. Την πήρε άνεμος… Τη στόλισε με κορδέλα χρυσαφιά ο ήλιος!».

Είναι κείμενα που έγραψα σε διάφορες στιγμές της ζωής μου, άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε στενάχωρες. Μια εικόνα, ένα συναίσθημα, μια σκέψη, με έκαναν να παίρνω το μολύβι και να γράφω. Λέξεις ανάλαφρες, λέξεις βαρύγδουπες, λέξεις πικρές, φωτεινές λέξεις. Η μια πίσω από την άλλη. Η πρώτη να δένει με τη επόμενη. Λέξεις που πέφτουν στο κενό. Λέξεις που αιωρούνται. Τα αποθήκευα σε ένα φάκελο που είχα ονομάσει «Ζωγραφιές». Κάθε «ζωγραφιά» μου είναι σκέψεις της ψυχής.

Ποίηση, Το Δόντι, 2018, 46 σελ.

Πηγές: Biblionet, Το Δόντι