Χαράλαμπος-Δημήτριος Περσίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χαράλαμπος-Δημήτριος Περσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Παπάγου όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια.
Σπούδασε και ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό, το 3D animation και στη συνέχεια με τη σκηνοθεσία. Από πολύ παλιά και όσο θυμάται τον εαυτό του ήθελε να πλάθει ιστορίες φαντασίας. Έτσι λοιπόν πήρε τη μεγάλη απόφαση και από το 2015 και μετά ξεκίνησε να ασχολείται με το μεγαλύτερό του πάθος, τη συγγραφή. Έκτοτε έχει αφοσιωθεί πλήρως εκεί αποσκοπώντας στο να δημιουργεί και να μεταδίδει τις ιστορίες και τα μηνύματά τους, τα οποία όλα σχετίζονται με τις ανθρώπινες σχέσεις, ιδέες και ιδανικά.
Μυθιστορήματα
Ο πρίγκηπας της Ελευθερίας (2019), Αγγελάκη Εκδόσεις

Ο πρίγκηπας της Ελευθερίας – Χαράλαμπος-Δημήτριος Περσίδης

Ο πρίγκηπας της Ελευθερίας


Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, ορισμένες έννοιες της ζωής παραμένουν δυσδιάκριτες. Μία από αυτές είναι και η έννοια της ελευθερίας. Για τον κάθε άνθρωπο έχει διαφορετικό νόημα, χωρίς όμως να αποκλίνει πολύ από την ευρύτερη έννοια του να είναι κάποιος ελεύθερος.

Κάπου χαμένη στον κόσμο της φαντασίας και των μύθων ανθίζει η Αίγυπτος. Ο Ζάχι, ένα ονειροπόλο παιδί, μεγαλώνει στη χώρα του δυνάστη Φαραώ. Γι’ αυτόν η έννοια της ελευθερίας αποτελεί άγνωστη λέξη.

Μία τυχαία συνάντηση με έναν μυστήριο έμπορο δίνει μια διαφορετική πνοή στη ζωή του. Ο μυστήριος έμπορος τού δείχνει ένα νέο μονοπάτι, προσκαλώντας τον στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών μέσω των ιστοριών του… Ο Ζάχι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις προκλήσεις των σκοτεινών δυνάμεων, στη μέση μιας αρχέγονης διαμάχης μεταξύ καλού και κακού, με έπαθλο την πολυπόθητη ελευθερία…

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2019, 678 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις